Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Esponellà

Vakantie Esponellà

  1. Vakantie
  2. Spanje
  3. Catalonië
  4. Gerona
  5. Esponellà

Een historisch dorpje aan de rivier de Fluviá: dat is het Spaanse Esponellà. Te midden van glooiende heuvels, bossen en rivieren ligt dit plaatsje in de regio Catalonië. Al wandelend door het centrum over de gerestaureerde brug en langs de ruïnes van het kasteel merk je hoe authentiek Spanje nog kan zijn. Warm gekregen tijdens deze vakantie Esponellà? Neem een verkoelende duik in de Fluviá of het beroemde meer van Banyoles.

Vakantie Esponellà

Esponellà: historisch dorpje aan de Fluviá

In het glooiende achterland van Figueres direct aan de rivier de Fluviá ligt het Spaanse Esponellà. Het dorp behoort tot de provincie Girona in Catalonië. Tijdens een vakantie Esponellà kom je terecht in een karakteristiek Spaans dorpje te midden van glooiende heuvels, bossen en rivieren. Duik in de historie van het dorp tijdens een wandeling door het authentieke centrum. In het stadshart met stenen huizen en smalle straatjes kun je een kleine klim naar boven om de kerk te bezoeken. Onderweg kom je langs een groot aantal gerenoveerde gebouwen aangezien Esponellà erg getroffen is door de oorlog. Ook de brug over de rivier de Fluviá beneden in het centrum hebben ze volledig gerestaureerd eveneens als de ruïnes bovenop de heuvel in Esponellà. De ruïnes van dit vroegere kasteel zijn nog steeds te bezichtigen.

Duik Banyoles in of het kleurrijke Girona

Duik niet alleen in de historie van het dorp, maar ook in de vele wateren rondom het dorp. Vanaf het verblijf van TUI in Esponellà is het slechts een rit van ongeveer 15 minuten naar het beroemde meer van Banyoles, het grootste natuurlijke meer in Catalonië. Perfect voor een verkoelende duik als de Spaanse zon je iets te warm wordt. Voor meer waterpret kun je ook terecht in het zwembad van de camping van TUI of in de nabijgelegen rivier de Fluviá waar je kunt kanoën. En als het een keer bewolkt is tijdens de vakantie in Esponellà, dan liggen de plaatsen Girona, Figueres en Besalu op een aantal kilometer rijden. Wandel bijvoorbeeld in het kleurrijke Girona over de ruim één kilometer lange stadsmuur voor een mooi uitzicht over de stad. Als je in de verte tuurt, zie je zelfs de Pyreneeën liggen. En pak je camera er maar bij als je aankomt bij de kleurrijke huizen langs de rivier de Onyar. De huizen, afwisselend tinten geven de stad kleur.