Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Peniscola

Tijdens een vakantie Peñíscola kunnen watersporters hun hart ophalen. In de Spaanse ‘City in the Sea’ kun je naar hartenlust windsurfen, zeilen en jetskiën op het diepblauwe water van de Middellandse Zee. Maar ook voor cultuurliefhebbers is er genoeg te doen. Flaneren langs de middeleeuwse stadsmuren en fotogenieke huisjes bijvoorbeeld. Of Castello de Papa Luna op een 64 meter hoge rots bezoeken.

Appartement Peniscola

De Spaanse stad Peniscola ligt aan de Costa del Alzahar en is dan ook erg geliefd bij zonaanbidders die graag genieten van een rustige strandvakantie. Wie een appartement in Peniscola boekt, verblijft op loopafstand van het Blauwe Vlag strand dat langzaam afloopt in de Middellandse Zee. Ideaal voor een familievakantie met kids!

Het appartement in Peniscola is gelegen aan de rand van het National park Sierra de Irta. In dit ruige natuurgebied reiken de bergen tot aan zee, onderbroken door verlaten baaitjes. De gemarkeerde wandelpaden leiden je langs archeologische vindplaatsen en kasteelruïne, zoals het door de Moren gebouwde kasteel van Alcala. Koel hierna af in het zwembad van het appartement van TUI of sla een balletje samen met de kids op de minigolfbaan. Het voordeel van een appartement is dat je alle vrijheid hebt en zelf kunt bepalen wat en wanneer je gaat doen tijdens een autovakantie in Spanje.
Waterpret in de ‘City of the Sea’

In de ‘City of the Sea’ kunnen watersporters hun hart ophalen. Het Spaanse Peñíscola dankt zijn bijnaam aan het feit dat de stad op een rotsachtige landtong is gebouwd en omringd wordt door het diepblauwe water van de Middellandse Zee. Windsurfen, zeilen, jetskiën en kanoën kun je hier prima doen. Al kun je tijdens de vakantie Peñíscola ook gewoon prima luieren op het goudgele zandstrand. En dan is er ook nog het spetterende waterpark bij het luxe hotel van TUI. Pret dus voor jong en oud. Na de spetterende dag staat in het hotel van TUI het diner klaar. Wedden dat de paella en croquetas heerlijk smaken na al dat gespetter.

Flaneren door historisch Peñíscola

Wist je dat Peñíscola een van de oudste steden van Spanje is en gezien wordt als de parel van de Costa Alzahar? Tussen de middeleeuwse stadsmuren liggen keistenen straatjes, schilderachtige huisjes en sfeervolle bodega’s. In de namiddag flaneren en een wijntje drinken op het terras is een aanrader tijdens de vakantie Peñíscola. Loop zeker ook naar de middeleeuwse Castello de Papa Luna. In deze historische burcht heeft de Paus ooit gewoond. En omdat het kasteel op een 64 meter hoge rots is gebouwd is het uitzicht op zowel de stad als het fonkelblauwe water van de Middellandse Zee onvergetelijk. Vooral tijdens zonsondergang schiet je jaloersmakende vakantiekiekjes

Bekijk alle vakanties Peniscola (1)