Hola Canarische Eilanden! Bij vertrek 31/10 - 1/11: incl. sneltest op Schiphol

Vakantie Pla de l'Ermita

Actief doen in een imposante bergwereld en ondertussen cultuur snuiven? Dat doe je tijdens een vakantie Pla de l’Ermita. Dit bergdorpje in de Spaanse Pyreneeën ligt aan de rand van Nationaal Park Aigües Tortes waar heldere meertjes en kronkelige paden op je wachten. In Pla de l’Ermita zelf zijn de middeleeuwse kerken Sant Climent de Taüll en de Santa Maria de Taüll een bezoek waard. Alleen al om de magische plafondschilderijen.

Vakantie Pla de l'Ermita

Ontdek de bergdorpjes in de Spaanse Pyreneeën

Verscholen tussen de hoge bergtoppen van de Spaanse Pyreneeën ligt het bergdorpje Pla de l’Ermita. Rustzoekers, actievelingen en natuurliefhebbers zullen zich hier allemaal thuis voelen. En ook voor cultuurfanaten is er genoeg te zien tijdens een vakantie Pla de l’Ermita. In het kleine dorp zijn maar liefst 3 kerken te vinden. De middeleeuwse Sant Climent de Taüll en de Santa Maria de Taüll zijn dankzij de okerkleurige stenen en de grijze daken van de buitenkant schilderachtig. Binnenin zorgen de kleurrijke plafondschilderingen voor een magische sfeer. Overigens is het goed om te weten dat je bij TUI tijdens de vakantie Pla de l’Ermita in een appartement in het buurdorp Boí verblijft. Ook dit pittoreske dorpje wordt versierd door historische kerken en klinkerstraten.

Actieve dag in Nationaal Park Aigües Tortes

Als je door Boí wandelt of aan sightseeing doet in Pla de l’Ermita zorgen de bergen van de Spaanse Pyreneeën voor een indrukwekkend achtergronddecor. Veel van de bergen die je ziet bevinden zich in het Nationaal Park Aigües Tortes. Beide dorpjes liggen namelijk aan de rand van dit natuurpark. Trek tijdens de vakantie Pla de l’Ermita zeker de wandelschoenen aan om de heldere bergmeertjes, zandpaden en kleurrijke meanders in Aigües Tortes te ontdekken. Bijkomen doe je in de warmwaterbronnen van Caldes de Boí. Nog zo’n dorp aan de rand van het Nationale Park. Kies je voor een duik in een bad van 4 graden? Of wordt het toch badderen in het hete water (56 graden)?