Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Breznice

Vakantie Breznice

  1. Vakantie
  2. Tsjechië
  3. Midden-Bohemen
  4. Breznice

Het Tsjechische plaatsje Breznice is gelegen in Midden-Bohemen; een bosrijk, heuvelachtig gebied doorspekt met kastelen. Tijdens uw vakantie Breznice heeft u de uitgelezen kans om de omgeving te leren kennen en nieuwe ervaringen op te doen. Drink bijvoorbeeld niet alleen het lokale bier, maar baadt er in, in Pisek. Ook de ‘Gouden Stad’ is een must. De tijd vliegt hier voorbij, daar zal ook de klok op het Oude Stadsplein u aan herinneren.

Vakantie Breznice

Badderen in bier

Bierliefhebbers zijn sowieso op hun plek in Tsjechië en in het plaatsje Breznice, gelegen in Midden-Bohemen, is ook een kleine brouwerij te vinden; Herold Berenice Castle Brewery mét zijn eigen biersoort ‘Herold’. Breng een bezoek aan deze brouwerij tijdens uw vakantie in Breznice en geniet van een lekker Tsjechisch biertje. Naast een inwendige inname kunt er ook voor kiezen om uw gelaat te verwennen in de bierspa in Pisek, zo’n 30 minuten rijden van Breznice. Dompel uzelf onder in het vloeibare goud en ervaar bier zoals u het nog nooit ervaren heeft. Niet alleen is het een hele ervaring, het blijkt ook nog eens ontzettend goed te zijn voor je huid! 

Een middeleeuws doolhof

Als u dan toch op vakantie in Breznice bent, mag een bezoek aan de ‘de Gouden Stad’ natuurlijk niet ontbreken. Na de Fluwelen revolutie van 1989 heeft Praag een ware metamorfose ondergaan en is de stad mooier dan ooit tevoren. Slenter door de stad en verdwaal in het doolhof van middeleeuwse straatjes. 

Voor een rustmoment tussendoor kunt u op een van de terrasjes op het Staromestske Namesti, het Oude Stadsplein, neerstrijken. Hier is ook de Astronomische klok van Praag te vinden; een van de grootste toeristische trekpleisters van de stad. De klok geeft de dagen, maandstand, de sterrentijd en plaats van de zon weer. Elk heel uur is er parade van heiligenbeeldjes die tevoorschijn komen. Maar let op: dit spektakel duurt slechts één minuut. Geen tijd te verliezen dus! 

Na een drukke dag is er niks fijner dan terugkeren naar de rustig gelegen camping van TUI. Lekker relaxen aan het zwembad terwijl de kids de laatste energie eruit gooien op volleybalveld of de tennisbaan in het jeugdhonk.