Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Chvalsiny

Vakantie Chvalsiny

  1. Vakantie
  2. Tsjechië
  3. Zuid-Bohemen
  4. Chvalsiny

Ga tijdens een vakantie Chvalsiny op culinaire ontdekkingsreis en proef de Zuid-Boheemse specialiteiten 'Knedliky' en 'Palacinky se zavar eninou'.
Kom vervolgens tot rust in dit kleine Tsjechische dorp en maak een wandeling naar de top van de Klet berg. Voor een tikkeltje cultuur loopt u door naar de nabijgelegen stad Cesky Krumlov, om hier het imposante Krumlovkasteel te bewonderen.

Vakantie Chvalsiny

Culinair Chvalšiny

In het zuiden van de Bohemen ligt Chvalšiny. In dit kleine dorp vindt u meerdere winkels waar u de dagelijkse boodschappen kunt doen. Neus hier eens rond tussen de typische Tsjechische lekkernijen, welke u ’s avonds met zijn allen gezellig klaar kunt maken op de gezellige familiecamping van TUI. De ‘Knedliky’, aardappel- en zetmeelknoedels met toe een ‘Palacinky se zavar eninou’, een gevulde pannenkoek met jam zijn hier zeer geliefd, dus zeker het proberen waard.

Wandelen door het Boheemse woud 

Pak voor een vakantie Chvalšiny ook zeker uw wandelschoenen in. De omgeving van Chvalsiny leent zich namelijk uitstekend voor eindeloze wandelingen door de uitgestrekte bossen van het Boheemse woud. Vele rivieren vinden hier hun oorsprong, waaronder de majestueuze Moldau. Vraag bij de receptie van de camping van TUI naar een van de vele uitgezette wandelingen en fietstochten en ga er op uit!
Kies bijvoorbeeld ervoor om naar de top van de Klet berg te wandelen. Onderweg komt u langs het imposante Červený Dvůr, wat vroeger een kasteel was. Bij de Klet berg kunt u met de 1700 meter lange stoeltjeslift omhoog gaan. Op de top is een stenen uitkijktoren, gebouwd in 1825, en daarmee de oudste in de Bohemen.

Na genoten te hebben van het prachtige uitzicht, kunt u doorlopen naar het nabijgelegen pittoreske stadje Cesky Krumlov. Via bruggen en steegjes komt je in het historische auto vrije centrum, welke onderdeel uit maakt van het Wereld Cultureel Erfgoed van de UNESCO. Bezoek hier in ieder geval het Krumlovkasteel met zijn burchttoren en het imposante uit de 18e eeuw stammende kasteeltheater.