Januv Dul

Vakantie Januv Dul

  1. Vakantie
  2. Tsjechië
  3. Januv Dul

Voor een actieve vakantie zit u in het Tsjechische Jizerske gebergte in de regio Noord Bohemen goed. Een vakantie in Januv Dul betekent dat u de wandelschoenen mee kunt nemen voor een hike naar de top van de 1.012 meter hoge Jested berg of naar het 13e eeuwse kasteel Grabstejn. Maar vergeet ook uw zwemkleding niet want u kunt op het strand bij het Hamr meer even relaxen of het zwembad op de camping in Januv Dul in plonsen.

Vakantie Januv Dul

Een actieve vakantie rond de Jested berg

Het Tsjechische Jizerske gebergte in de provincie Noord Bohemen is de ideale plek voor een actieve vakantie middenin de natuur. Als u bij TUI een vakantie in Januv Dul boekt verblijft u op een camping aan de voet van de Jested berg. Neem uw wandelschoenen maar mee tijdens de autovakantie naar Januv Dul want u kunt deze 1.012 meter hoge berg beklimmen en op de top uitkijken over het groene heuvellandschap. Als u weer terug wandelt naar de camping kunt u onderweg even uitrusten op het strand bij het Hamr meer en het helderblauwe water in plonsen voor wat verkoeling. Maar u kunt op de top van de Jested berg ook de kabelbaan instappen die u naar de stad Liberec brengt.

De Twaalf Apostelen bekijken in kasteel Grabstejn

Tijdens een vakantie in Januv Dul ligt de camping op een halfuurtje rijden van Liberec en in deze stad is genoeg te beleven. Zo vindt u hier de oudste dierentuin van Tsjechië die bekend staat vanwege de Siberische tijgers die er wonen. Maar net buiten Liberic ligt het prachtige kasteel Grabstejn dat ook wel een bezoek waard is. Dit klassieke gebouw uit de 13e eeuw heeft een Renaissance koepel waar u een muurschildering van de twaalf apostelen kunt bewonderen. Beklim ook zeker de toren van het kasteel want vanaf hier is het uitzicht op de omgeving van het Jizerske gebergte magisch te noemen.