Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Midden-Bohemen

Vakantie Midden-Bohemen

  1. Vakantie
  2. Tsjechië
  3. Midden-Bohemen

Natuurliefhebbers ontdekken in Midden-Bohemen hun ideale vakantiebestemming. Glooiende heuvels vol bossen en velden, af en toe onderbroken door een rivier of meer. Dat is wat je in deze centrale regio in Tsjechië aantreft. Wie er tijdens zijn vakantie in Midden-Bohemen eropuit wil is hier op de juiste plek. En wist je dat het prachtige Praag op een uurtje rijden ligt? Cultuurfanaten zullen in het centrum vol werelderfgoed de ogen uitkijken!

Vakantie Midden-Bohemen

Midden-Bohemen voor natuurliefhebbers

Een vakantie in Midden-Bohemen is het summum voor natuurliefhebbers. De streek rondom de Tsjechische hoofdstad Praag telt namelijk vele uitgestrekte wouden, heuvels, rivieren en meren. Een ideaal landschap voor wandelingen en fietstochten! In deze natuurrijke omgeving verblijf je met TUI op een kleinschalige camping vlakbij het stadje Březnice. Je slaapt in een bungalowtent bij een oud boerenhof waar vroeger pelgrims uit Hongarije verbleven. Op deze historische plek in de glooiende heuvels kom je weer helemaal tot rust na een dag wandelen. In de directe omgeving liggen namelijk ontelbare wandelroutes. Vlakbij de camping ligt ook het stuwmeer van Orlík, met de auto ben je hier al na een kwartiertje rijden. Naast diverse watersporten heb je hier de mogelijkheid om een boottocht maken. Onderweg bewonder je de bosrijke oevers en het kasteel van Orlík. Vanwege zijn witte muren is dit een echte eye-catcher aan de zuidelijke meeroever.

Gouden hotspots van Praag

Wie op vakantie is in Midden-Bohemen mag Praag zeker niet overslaan. Je bereikt de hoofdstad van Tsjechië in een klein uurtje vanaf de camping in Březnice. Het hele centrum staat op de werelderfgoedlijst, dus voor cultuurfanaten is hier genoeg te beleven. Natuurlijk kun je de hotspots van Praag op eigen gelegenheid bekijken. Wil je eens wat anders? Wat dacht je van een fietstour? Onder begeleiding van een gids doe je alle beroemde plekken aan, zoals de Karelsbrug over de Moldau, het Staroměstskě námĕstí plein in de Oude Stad en de gigantische Praagse Burcht. Omdat de hoogtepunten dichtbij elkaar liggen is dit een verrassende manier om de Gouden Stad te leren kennen. En na afloop zoek je een gezellig terrasje op voor een glas Pilsner Urquell bier. Daar kom je namelijk niet onderuit in het land waar het pils is uitgevonden!