Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Noord-Bohemen

Vakantie Noord-Bohemen

  1. Vakantie
  2. Tsjechië
  3. Noord-Bohemen

Tijdens een vakantie in Noord-Bohemen kom je tot jezelf. Daar zorgen de groene heuvels, uitgestrekte bossen en talloze wandelpaden wel voor. Maak bijvoorbeeld een wandeling door Tsjechisch Zwitserland en bewonder de rotsbrug Pravcická brána bij Hřensko. Noord-Bohemen verkennen? Maak een roadtrip! Rijd voor een excursie naar voormalig concentratiekamp Theresienstadt en koers eens naar prachtig Praag met zijn monumentale binnenstad.

Vakantie Noord-Bohemen

Vakantie in groen Noord-Bohemen

Kom met TUI op vakantie in Noord-Bohemen en geniet van al het ongerepte groen. In deze regio in het noorden van Tsjechië bepalen heuvels, wijngaarden, 4 rivieren, uitgestrekte bossen en indrukwekkende rotsformaties het panorama. Een schitterend natuurgebied ligt in het westen van Noord-Bohemen: Tsjechisch Zwitserland. Trek de wandelschoenen maar aan, want in de valleien tussen Hřensko en Česká Kamenice slingeren de mooiste wandelroutes. Bewonder hier zeker de natuurlijke brug Pravcická brána. Deze 21 meter hoge rotsbrug torent boven de omringende bossen uit. Als dit geen perfecte spot voor een vakantieselfie is...

Excursie naar Theresienstadt

Niet alleen natuurliefhebbers en wandelaars voelen zich thuis in Noord-Bohemen, ook cultuurliefhebbers hoeven zich niet te vervelen. Gebruik centraal gelegen plaatsen als Mašov en Liberec als uitvalsbasis om Theresienstadt te bezoeken. Je rijdt er dan in ongeveer 1,5 uur heen. Vestingstad Theresienstadt, of Terezín, was in de Tweede Wereldoorlog een concentratiekamp. Tijdens een excursie zie je onder meer de toegangspoort met de tekst 'Arbeit Macht Frei', barakken, het executieterrein en isoleercellen. Ook een aanrader: de Tsjechische hoofdstad Praag. Tijdens een vakantie in Noord-Bohemen koers je daar met de auto in een uur heen.