VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Midoun

Vakantie Midoun

  1. Vakantie
  2. Tunesië
  3. Djerba
  4. Midoun

De badplaats Midoun ligt op het schiereiland Djerba in Tunesië aan de Golf van Gabès. Slenter hier door de pittoreske straatjes van het oude deel of de Tunesische markt. Voordat u aan de wandel gaat, kunt u de batterij opladen op het brede  zandstrand van Sidi Maharès of Séguia . De volgende dag wacht een piratenschip in de haven van Houmt Souk die u naar Flamingo Island brengt tijdens uw vakantie Midoun.

Vakantie Midoun

Last minute Midoun

Met wel 324 dagen zon per jaar is de Tunesische badplaats Midoun de perfecte plek voor een zonvakantie en een tussendoortje om even te relaxen. Deze badplaats ligt aan de oostkust van het schiereiland Djerba in de Golf van Gabès en is gezegend met diverse zandstranden. Vanuit het luxe 4 sterren hotel TUI lig je bijvoorbeeld zo op het gouden Plage de Sidi Mahrez. Rieten parasols, kokospalmen en helderblauw water vormen het decor van een strandvakantie. Wie zich gaat vervelen kan in het authentieke centrum snuffelen op de Tunesische markt waar onder andere geurige kruiden worden verkocht. Zijn de kinderen mee tijdens een Last Minute Midoun? Dan is Djerba Explore Park een aanrader. Dit park staat in het teken van de historie van Djerba en de 400 krokodillen zijn de showstelers! Bij terugkomst kunnen jullie gelijk aanschuiven voor het buffet in het All Inclusive hotel.

Droom weg in Midoun

Een vakantie Midoun betekent bijna het hele jaar verzekerd zijn van goed weer. Doordat de zon gemiddeld 234 dagen per jaar schijnt, zult u met een mooie teint thuiskomen. Maar daar hoeft u nog even lang niet bij stil te staan. Eerst maar eens genieten van die strandvakantie op dit eilandje voor de Tunesische kust. De populairste stranden liggen in het moderne deel van Midoun en zijn Sidi Maharès en Séguia. Hier kunt u zonnebaden of gebruik maken van een van de  vele watersportmogelijkheden.

Ook in uw 5 sterren hotel van TUI is het genieten geblazen. Met de warme zeebries in uw neus geniet u op een ligbedje tussen de palmbomen, terwijl u kijkt hoe de kinderen gillend van één van de zeven waterglijbanen af roetsjen. Hierna kunt u even helemaal wegdromen tijdens een massage in de spa. Wilt u 's avonds nog even op stap? In het centrum van Midoun vindt u maar liefst 30 bars en 3 discotheken waar je de heupenflink los kunt gooien. 

Met een piratenschip naar Flamingo Island

Wilt u er een dagje tussenuit? Ga dan het oude gedeelte van Midoun verkennen. In het oude stadsdeel vindt u gezellige Tunesische markten met typisch ‘Oosterse’ producten zoals kleurrijke pigmenten en aardewerken potten.

Als u wat meer van Djerba zelf wilt ontdekken, pak dan een goedkope taxi en rijd in 20 minuten naar de hoofdstad van het eiland: Houmt Souk. Vanaf hier kunt u met een piratenschip naar Flamingo Island varen waar, zoals de naam al suggereert, deze sierlijke, zalmroze dieren rondlopen. U kunt hier ook heerlijk zwemmen of  snorkelen in het azuurblauwe heldere water. Eenmaal terug in de haven van Houmt Souk kunt u richting ‘Ristorante Haroun’ wandelen en een ‘Filet de Boeuf’ bestellen onder het genot van het Tunesische biertje ‘Celtia’.