Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Abu Dhabi

Vakantie Abu Dhabi

  1. Vakantie
  2. Verenigde Arabische Emiraten
  3. Abu Dhabi

Torenhoge skyscrapers en zonnige stranden vind je niet alleen in het beroemde Dubai. Ook in het naastgelegen Emiraat Abu Dhabi draait het allemaal om de indrukwekkende architectuur. Kijk alleen maar naar de spierwitte Sjeik Zayed Moskee met zijn koepels en zuilen. Kies je bij TUI voor een vakantie Abu Dhabi in november of december? Schreeuw dan Max Verstappen naar de overwinning tijdens de Formule-1 race op het Yas Marina Circuit.

  • Aanbiedingen
  • Voordelig

Aanbieding Abu Dhabi

Abu Dhabi is een stad vol contrasten. Deze bruisende metropool van de Verenigde Arabische Emiraten biedt een fascinerende mix van moderne architectuur en traditionele cultuur. In combinatie met het azuurblauwe water van de Perzische Golf is de stad helemaal geschikt voor een luxe zonvakantie. Bewonder de futuristische wolkenkrabbers, ontdek de Sjeik Sayed Moskee of werk aan je vakantiekleurtje op het uitgestrekte zandstrand. Profiteer nu van een aantrekkelijke aanbieding naar Abu Dhabi en ontdek de overweldigende bezienswaardigheden die deze stad zo bijzonder maken. En met het geld dat je bespaart kun je mooi gaan shoppen in een van de enorme shopping malls van Abu Dhabi.

Bekijk alle aanbiedingen Abu Dhabi (8)

Goedkope vakantie Abu Dhabi

Wie aan de Verenigde Arabische Emiraten denkt, zal al snel de meest unieke bouwwerken en luxe resorts te binnen schieten. Wie het slim aanpakt, kan toch een goedkope vakantie in Abu Dhabi doorbrengen. Zo hoeft een dagje luieren op het witte zandstrand (met blauwe vlag status) langs Corniche Road u niks te kosten. En ook een dag onder een parasol aan het zwembad van uw luxe hotel is een kosteloos genot.

Wie benieuwd is naar de moderne en traditionele bezienswaardigheden van deze ‘stad in de woestijn’, kan gebruik maken van de gratis shuttleservice van het hotel van TUI. Voor wat schaduw zijn er enkele betoverende tuinen in Abu Dhabi te vinden. Deze zijn voor een kleine prijs opengesteld voor het publiek, zoals het grootse Khalifa park met tuinen en fonteinen. U kunt ook buiten gebedstijden de rust en koelte opzoeken van de Sjeik Zayed-moskee en een overdaad aan edelstenen, wit marmer en bladgoud tot u nemen.

Wie ’s avonds nog een drankje wil doen tijdens een stedentrip Abu Dhabi, kan gebruik maken van de Beach Club bij het hotel, waarvan de toegang gratis is.

Bekijk alle voordelige vakanties Abu Dhabi (5)

Zonnig en indrukwekkend Abu Dhabi

Denk je bij rijke oliestaten met indrukwekkende skyscrapers vooral aan Dubai? Dan ken je Abu Dhabi nog niet. Dit Emiraat ligt naast die van Dubai en is net zo indrukwekkend. Misschien alleen een stukje minder bekend. En dat is weer ideaal voor wie het massatoerisme wil vermijden. Bij TUI kun je tijdens de vakantie Abu Dhabi verblijven in een 5 sterrenhotel aan een privé strand. Geniet overdag volop van de zon en zie met helder weer de grootste wolkenkrabber ter wereld, de Burj Khalifa, in Dubai pronken. Afkoelen doe je door het zwembad met swim-up bar in te plonsen en een (alcoholvrije) cocktail te bestellen.

Het sprookjesdecor van de Sjeik Zayed Moskee

Zodra het aan het eind van de middag iets afkoelt is het tijd om cultuur te snuiven. Ondanks het feit dat Abu Dhabi de laatste jaren uit de grond is gestampt heeft het zeker ook culturele gebouwen. De spierwitte Sjeik Zayed Moskee bijvoorbeeld. Niet-moslims mogen de moskee buiten gebedstijden betreden met bedekkende kleding. Houd hier tijdens de vakantie Abu Dhabi rekening mee. Eenmaal binnen is het veelvoud aan bladgoud en marmer indrukwekkend. En ook de zuilen die in Moorse stijl zijn opgetrokken en de witte koepels leveren een fotogeniek plaatje op. Het is net alsof je in een sprookje van 1000-en-een-nacht bent beland.

Formule-1 kijken op het Yas Marina Circuit

Voor sportfanaten is een vakantie Abu Dhabi eind november/begin december aan te raden. In die periode wordt namelijk de Grand Prix van Abu Dhabi gereden op het Yas Marina Circuit. Schreeuw samen met TUI Max Verstappen naar de overwinning in deze zonnige Formule-1 race. De zon schijnt namelijk ook in de wintermaanden volop in Abu Dhabi. Via het moderne Corniche Road met zijn vele palmbomen en chique restaurants loop je na de race weer terug naar het luxe hotel. Hier is het tijd om te ontspannen en hopelijk de overwinning van Max te vieren. In het openbaar alcohol drinken is in Abu Dhabi verboden, maar één biertje in het hotel mag nog.

Bekijk alle vakanties Abu Dhabi (8)