Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Marco Island

Vanaf een ligbed op South Beach kijk je tot in de oneindigheid over een turquoise zeespiegel. Even je zonnebril opzetten, want de zon steekt fel af tegen het witte zandstrand. Je zou het niet zeggen, maar tijdens een vakantie Marco Island liggen nog 'Ten Thousand Islands' om je heen. Laad je goed op, want morgen wordt een drukke dag in een van de bekendste parken van Florida: The Everglades.

Vakantie Marco Island
  • De 'Sunshine State' van de VS

Het waterparadijs Marco Island

Marco Island is een van de zogeheten 'Ten Thousand Islands' in Florida en wordt gekenmerkt door lange witte zandstranden aan de Golf van Mexico. Enkele populaire stranden zijn South Beach en Tigertail Beach. Beide niet ver van het appartement van TUI gelegen. Marco Island is daarnaast ook een waar paradijs voor watersporters vanwege de meer dan 160 kilometer aan waterwegen en de blauwgroene zee die zich daaromheen bevindt. Aan jou de keus: ga je voor een indrukwekkende duikexcursie of pak je een surfboard om de golven te bedwingen? De omgeving van het eiland is het beste te verkennen per boot. Verschillende organisaties bieden boottochten aan, waarmee je langs alle highlights van Marco Island en Naples vaart. En wie weet spot je met geluk een groepje dolfijnen!

Avontuurlijke wildernis in de Everglades

Een vakantie in Marco Island is tevens de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het Nationaal Park de Everglades. Dit is de grootste subtropische wildernis van Amerika en wordt geroemd om mangroves en moerrassen. Daarnaast vind je er honderden vogelsoorten en veel wilde dieren als alligators. Ontdekken? Dat kun je bijvoorbeeld per kajak doen of met een airboat. Je houdt het tijdens deze boottocht niet droog, maar komt wel op de mooiste plekken!