Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Ardennen

Vakantiehuis Ardennen

  1. Vakantiehuis
  2. België
  3. Ardennen

Zet de fietsen maar klaar want vanuit een vakantiehuis in de Ardennen bevindt u zich zo op de steile en uitdagende paden van dit veelzijdige natuurgebied. De Belgische Ardennen gelegen in het zuiden van België staat dankzij de mooie fietsroutes en het uitgebreide wandelnetwerk bekend als een prachtig wandel- en fietsparadijs. Maar ook onder de grond – in Grotten van Hotton - wacht een sprookjesachtige wereld. Sluit de dag af met een Achouffe. 'Schol!'

Vakantiehuis Ardennen
  • Ongerepte natuur
  • Populair wielrengebied
  • Verborgen kastelen
  • Regionale lekkernijen

Puur natuur dichtbij huis

Loop de remmen van uw fiets voor de zekerheid nog even na, want op de uitdagende en steile paden van de Belgische Ardennen zult u ze nodig hebben. Dit ongerepte natuurgebied in het zuiden van België staat bekend als het wandel- en fietsparadijs van het land. Je vind hier tal van mooie fietsroutes en een uitgebreid wandelnetwerk. Een vakantiehuis in de Ardennen is dan ook een zeer geliefd verblijf onder sportieve vakantiegangers. Ook het landschap is er prachtig. Donkere bossen wisselen elkaar af met eindeloze graanvelden en glooiende groene landschappen waar schattige boerderijtjes op rustten. Op sommige trajecten kom je geen mens tegen, behalve heel veel koeien en enkele paarden.

Tijdens een autovakantie in de Ardennen verblijft u met TUI in een vakantiehuis in Samree, een dorp gelegen in het hart van de Ardennen en omgeven door duizenden hectare natuurgebied. De grote authentieke Ardeense hoeve is de ideale uitvalsbasis voor uitdagende fietstochten.

De magie van de ondergrondse Ardennen

Ook onder de grond wacht in de Ardennen een sprookjesachtige wereld. Het gebied staat bekend om zijn vele grotten vol met draperieën en ondergrondse riviertjes. Vanuit het vakantiehuis in de Ardennen kun je een bezoek brengen aan de Grotten van Hotton om hier de magische wereld van stalactieten en stalagmieten met eigen ogen ontdekken.

Culinaire heerlijkheden

De Ardennen staat niet alleen bekend om de indrukwekkende natuur, maar ook van de culinaire heerlijkheden. De Belgische chocolade vliegt wereldwijd over de toonbank en ook het Belgisch bier is niet te versmaden. Het vakantiehuis van TUI, in de plaats Samree, bevindt zich op loopafstand van de chocoladefabriek. Hier kun je met eigen ogen bewonderen hoe de Belgische bonbons worden gemaakt. Het mooiste van dit bezoek? De proeverij natuurlijk. Sluit de culinaire dag tijdens een weekendje in de Ardennen af met een heerlijk glas Achouffe in een plaatselijk café.

In de avond kun je in het vakantiehuis in de Ardennen gezellig samen een maaltijd bereiden. Wat dacht u van typische briochebroodjes als vooraf, meloen met Ardennerham als voorgerecht en als hoofdgerecht jong everzwijn met bosbessensaus?