Istrië

Vakantiehuis Istrië

  1. Vakantiehuis
  2. Kroatië
  3. Istrië

Op zoek naar een vakantie in Kroatië waar u alle vrijheid heeft? Kies dan voor een vakantiehuis in Istrië, het grootste schiereiland van dit land. U kunt verblijven in Kanfanar, in het ruige binnenland van Istrië, of in Fazana. Beide zeer geschikt om de vele wandel- en fietsroutes en culturele bezienswaardigheden als de St. Agathakerk op het eiland te verkennen. Zin in een dagtrip? De eeuwenoude stad Pula ligt vlakbij!

Vakantiehuis Istrië
  • Ruige kustlijn met vele baaien
  • Het 'Toscane van Kroatië'

De charme van een vakantiehuis in Istrië

Ervaar de charme van een vakantiehuis in Istrië, het grootste schiereiland van Kroatië. Een van de voordelen van een vakantiehuis is – naast dat het voordelig is – dat je alle vrijheid hebt en alle kanten op kunt: de tuin in en relaxen tussen het groen, een duik in het privézwembad nemen en je laten meevoeren door het uitzicht dat regelrecht van een ansichtkaart lijkt te komen. Tel daar het mediterrane klimaat bij op en je hebt alle ingrediënten voor een geslaagde zonvakantie in Istrië.

Van Kanfanar naar Fažana

Bij TUI kunt u kiezen voor een vakantiehuis in de plaatsen Kanfanar, gelegen in het bergachtige binnenland van Istrië, of in de stad Fažana in het zuidwesten van de kust van het Kroatische schiereiland. Kanfanar beschikt over vele wandel- en fietspaden die leiden naar verschillende culturele bezienswaardigheden, zoals de St. Agathakerk. Deze eenbeukige kerk is gebouwd in Romaanse stijl en beschikt over verschillende fresco's uit de 11e en 12e eeuw.

Wie de voorkeur geeft aan een strandvakantie in Istrië, zit goed in een vakantiehuis in Fažana op loopafstand van de zee. Dit vissersdorp beschikt over een kiezelstrand en een wandelpromenade, die uitmondt in het Sardines-park. Kunstenaars tonen hier hun sculpturen die gewijd zijn aan de lokale specialiteit: sardientjes. Bij het zien van deze kunstwerken krijg je spontaan honger. Op de vismarkt in de haven proef je de lekkerste gegrilde sardines. 

Pula: hét visitekaartje van Istrië

Het vakantiehuis van TUI, in zowel Kanfanar als in Fažana, is de ideale uitvalsbasis voor een culturele dagtrip naar Pula. Deze stad ligt vanuit Fažana op slechts een kwartier rijden tijdens een autovakantie en vanuit Kanfanar sta je binnen een half uur in deze stad aan de Adriatische Zee. Wist u dat Pula ook wel het visitekaartje van Istrië wordt genoemd? 

Deze ruim 3000 jaar oude stad heeft vele bijzondere monumenten en bezienswaardigheden. Het bekendste bouwwerk van Pula is het Romeinse amfitheater. Vroeger werd dit amfitheater gebruikt voor gladiatorengevechten, maar tegenwoordig worden er onder andere popconcerten gehouden.

Het hoogtepunt van Rovinj

Een andere toeristische trekpleister in Istrië is Rovinj, gelegen in het westen van Kroatië. Deze stad ligt op een half uurtje rijden van het vakantiehuis in Istrië. Het historische- en autovrije centrum is wat Rovinj zo bijzonder maakt. Via een doolhof aan straatjes stuit je vanzelf op het hoogtepunt van de stad: de St. Eufemija kerk. Letterlijk, want de 60 meter hoge klokkentoren is het hoogste punt van Rovinj en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Bijzonder is dat de klokkentoren een replica is van de San Marco in Venetië.Eenmaal terug in het vakantiehuis van TUI kun je plaatsnemen op het terras om te genieten van de zonsondergang.