VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Vorarlberg

Vakantiehuis Vorarlberg

  1. Vakantiehuis
  2. Oostenrijk
  3. Vorarlberg

Vorarlberg is een deelstaat in het westen van Oostenrijk dat net even anders is dan de rest van het land. Wist u bijvoorbeeld dat in de dorpjes Gaschurn en Gargellen 'Alemannisch' wordt gesproken in plaats van Beiers zoals in de rest van Oostenrijk? Het vakantiehuis in Vorarlberg is de ideale uitvalsbasis voor een actieve vakantie in het Brandnertal. Met meer dan 400 kilometer aan natuurleerpaden kunnen wandelaars hun hart ophalen.

Vakantiehuis Vorarlberg

Vorarlberg, net even anders

Ingesloten tussen de Bodensee en de Arlberg bevindt zich de kleinste deelstaat van Oostenrijk: Vorarlberg. In tegenstelling tot de rest van Oostenrijk, is Vorarlberg cultureel meer verwant aan Zwitserland en de aangrenzende dwergstaat Liechtenstein. Geografisch is Vorarlberg ook makkelijker bereikbaar via de kant van Zwitserland, waar de Rijnvallei ligt en de meeste inwoners van Vorarlberg wonen. Wist u bijvoorbeeld dat in de dorpjes Gaschurn en Gargellen 'Alemannisch' wordt gesproken in plaats van Beiers zoals in de rest van Oostenrijk?

Actieve vakantie in het Brandnertal

Wie op zoek is naar een vakantiehuis in Vorarlberg, kan met TUI verblijven in de plaats Brand, gelegen aan het eind van het Brandnertal op ruim 1.000 meter hoogte aan de voet van de Schesaplana. Deze berg is met een hoogte van 2.965 meter de hoogste berg van het bergmassief Rätikon. Wandelaars kunnen hier hun hart ophalen met meer dan 400 kilometer aan gemarkeerde natuurleerpaden die door het Brandnertal lopen. Deze paden in het unieke landschap van Vorarlberg geven veel interessante informatie over de flora en fauna, en de geschiedenis van de Alpen.
Een leuke plek om tijdens een vakantie in Brand te bezoeken is uitzichtpunt Kesselfall. Vanaf hier zie je hoe de 30 meter hoge waterval van rivier Alvier in een diepe kloof naar beneden stort.

Liefhebber van golfen? Op de 18-holes golfbaan in het natuurpark Fairplay in Brand kijkt u met plezier de ballen na. Het uitzicht op de Schesaplana en de Brandner gletsjers is geweldig! Na een actieve vakantie in het Brandnertal is het heerlijk nagenieten op de overdekte veranda van het vakantiehuis in Vorarlberg. Glaasje wijn, stukje kaas en het vakantiegevoel is compleet!