VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Wallis

Vakantiehuis Wallis

  1. Vakantiehuis
  2. Zwitserland
  3. Wallis

In het zuiden van Zwitserland vind je in het kanton Wallis het Saastal, ook wel bekend als de 'Parel in de natuur'. Als je kiest voor een vakantiehuis in Wallis verblijf je in een vrijstaande houten bungalow in het dorpje Saas Balen. Kleurrijke weides, de Fellbach waterval en het uitzicht op de Walliser Alpen vormen het decor van een actieve vakantie in Saas Balen. Zet ook koers naar de Feegletsjer om de ijsgrot te bezoeken.

Vakantiehuis Wallis

Wandelen door de 'Parel in de natuur'

Voor een actieve vakantie in Zwitserland zit je in het zuidelijk gelegen kanton Wallis helemaal goed. Wie bij TUI een vakantiehuis in Wallis boekt, verblijft in het Saastal, ook wel bekend als de 'Parel in de natuur'.

Vanuit de houten bungalow van TUI mét eigen parkeerplek in het dorpje Saas Balen wandel je zo de kleurrijke weides van het Saastal in. In het gebied vind je maar liefst 350 kilometer aan wandelpaden.
Passeer tijdens de wandeling marmotten en de Fellbach waterval die van de rotsen naar beneden klettert.

Vergeet niet om ook een kijkje te nemen bij de barokke kerk Mariä Himmelfahrt die dankzij zijn ronde vorm en witte kleur prachtig afsteekt tegen de groene natuur. Bij terugkomst in het vrijstaande vakantiehuis in Wallis kun je zelf gaan kokkerellen om vervolgens op het balkon nog even na te genieten van het uitzicht op de Walliser Alpen.

De ijswereld van de Feegletsjer

Vanuit het vakantiehuis in Wallis kun je ook gemakkelijk de hoogte opzoeken. Vanuit de bungalow in Saas Balen kun je koers zetten naar het buurdorp Saas Fee waar de ondergrondse kabelspoorbaan 'Metro Alpin' je naar de Feegletsjer brengt. Op een hoogte van 3.456 meter vind je hier het grootste ijspaviljoen ter wereld. Met een schnaps in uw hand kun je door deze ijswereld lopen en de ijssculpturen in de prachtige verlichtte ijsgrot bewonderen.

Het vakantiehuis van TUI is tevens de ideale uitvalsbasis voor een ritje op de Feeblitz rodelbobbaan. Met een rotonde van 360 graden, een schansbocht en 3 jumps die in het parcours zitten is spanning verzekerd. Overigens kun je hier 's nachts, als de baan verlicht wordt, ook van af sjeesen.