Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantiepark Zweden

Välkommen in Zweden! Als je van rust en natuur houdt, is een vakantiepark Zweden een aanrader. Rijd door bossen, langs vele meren en spot hier en daar en rood pittoresk 'Pippi Langkous' huis. Of maak kennis met de rendieren van de Sami bevolking. Wil je meer actie? Ontdek dan de diverse natuur van Zweden tijdens een kanotocht over rivier Österdalälven of bewonder de hoogste waterval van Zweden in Nationaal Park Fulufjället. 

Vakantiepark Zweden
Vakantieparken Zweden (1)

Ontmoet Zweedse rendieren

Wie van natuur en avontuur houdt, zit helemaal goed in een vakantiepark in Zweden. Verblijf bijvoorbeeld in een houten appartement in het vakantiepark in Idre, een dorp in het noorden van Dalarna. Hier ben je omringd door de groene natuur en ontmoet je vriendelijke rendieren in je achtertuin. De rendieren lopen overal los in de natuur en behoren tot de Sami: de oorspronkelijke bewoners van Noord-Zweden. Tijdens een bezoek aan Renbiten in Idre kun je de rendieren voeren en vertelt de gids je alles over deze dieren, de natuur en de cultuur. Tijd voor meer actie? Ontdek dan de vele outdoor activiteiten in Zweden. Trek je wandelschoenen en bezoek de kopermijn in Falun, stap op de mountainbike voor een tocht downhill in Gesunda of kano met het hele gezin over de Österdalälven rivier. 

De natuur in vanaf het vakantiepark in Zweden

Watervallen, oerbossen en schuimende rivieren. Ontdek de ongerepte natuur in Dalarna tijdens een actieve vakantie in Zweden. Rijd bijvoorbeeld vanaf het vakantiepark in Zweden in slechts 40 minuten naar Nationaal Park Fulufjället. In dit beschermde natuurgebied vind je 123 kilometer aan mountainbike routes en 140 kilometer aan wandelroutes door de natuur. En neem hier vooral een kijkje bij de hoogste waterval van Zweden: Njupeskär. Vanaf het plateau zie je het water van 93 meter hoog naar beneden storten. Wil je nog meer van de Zweedse natuur zien? Dan is ook natuurreservaat Städjan-Nipfjället een aanrader. Volg hier de route naar de bergtop Städjan. Een hele klim, maar je wordt beloond met een uitzicht over het uitgestrekte natuurgebied met vele bossen, moerassen en meren.

Vakantieparken Zweden (1)