Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Wintersport Bad Arolsen

Langlaufen door besneeuwde bossen, skiën van makkelijke pistes én een kleurrijk kasteel bewonderen doe je allemaal tijdens een wintersport Bad Arolsen. Dit Duitse dorpje in de regio Sauerland is vooral voor de beginnende skiërs een perfecte plek. Dat komt omdat de pistes op de 830 meter hoge Ettelsberg blauw en rood van kleur zijn. Ontspannen doe je in het geneeskrachtige bronwater van de Spa naast het barokke kasteel.

Wintersport Bad Arolsen

Skiën van de Ettelsberg

Voor beginnende skiërs is een wintersport Bad Arolsen een goed idee. Dit Duitse dorpje ligt namelijk aan de rand van skigebied Willingen met zijn makkelijke pistes. Vanaf de 830 meter hoge Ettelsberg lopen 7 kilometer aan blauwe pistes en 10 kilometer aan rode pistes naar beneden. En dan zijn er ook nog de besneeuwde bossen van het Sauerland die zich het best laten ontdekken tijdens het langlaufen. Opwarmen doe je aan het eind van de dag op het vakantiepark van TUI. Steek de kachel aan in de puntige bungalow en trek een fles wijn open. Als je door de ramen de sneeuw naar beneden ziet dwarrelen is het romantische plaatje helemaal compleet.

Een koninklijk bezoek aan het Residenzschloss

Wist je dat Bad Arolsen een connectie heeft met onze koninklijke familie? Oud-Koningin Emma is namelijk geboren in het barokke kasteel ‘Residenzschloss’. Een bezoek aan dit kasteel is tijdens de wintersport Bad Arolsen een aanrader. Al is het alleen al omdat de gele kleur van het kasteel prachtig afsteekt tegen de sneeuw. Het is bijna alsof je in een prentenboek bent beland. Naast het kasteel staat Hotel Bad Arolsen waar ook een Spa is gevestigd. En omdat Bad Arolsen bekend staat als kuuroord, mag een bezoek aan deze spa niet ontbreken. Het geneeskrachtige bronwater zou goed zijn voor je huid en voor je gezondheid, dus een avondje badderen kan geen kwaad. Nog niet moe? Zoek dan de apres-ski op in de bar op de top van de Ettelsberg.