TUI Omruilgarantie: Tot de dag voor vertrek je vakantie gratis omruilen
Bad Rippoldsau-Schapbach

Wintersport Bad Rippoldsau-Schapbach

  1. Wintersport
  2. Duitsland
  3. Baden-Württemberg
  4. Zwarte Woud
  5. Bad Rippoldsau-Schapbach

Kilometers aan wandelroutes en langlaufloipes liggen klaar om ontdekt te worden tijdens een wintersport in Bad Rippoldsau-Schapbach. Deze twee dorpen in het Duitse Wolftal liggen in het hart van het Zwarte Woud. In de wintermaanden wacht hier een decor van besneeuwde bossen. Het hotel van TUI ligt direct aan de bosrand, dus je wandelt zo de natuur in. Bezoek ook eens het grootste marktplein van Duitsland in Freudenstadt. 

Vervoerstype

Besneeuwde plaatjes in het Zwarte Woud

Wie op wintersport graag wil langlaufen of wandelingen door de sneeuw wil maken zit goed in Bad Rippoldsau-Schapbach. Deze twee dorpen, het noordelijk gelegen Bad Rippoldsau en het zuidelijk gelegen Schapbach behoren tot het Wolftal in het hart van het Zwarte Woud. Het donkere boslandschap bedekt met een dikke laag sneeuw vormt hier in de wintermaanden het decor. Voor een wintersport in Bad Rippoldsau-Schapbach kun je bij TUI kiezen voor een verblijf in een 4 sterren hotel aan de bosrand van het Wolftal. Na het ontbijt met verse kaiserbroodjes kun je de wandelschoenen aantrekken en de bossen op eigen tempo verkennen. Wie wil langlaufen kan in het dorp Schapbach verschillende loipes rond de 884 meter hoge Hahnenkopf volgen. 

Op het grootste marktplein van Duitsland

Wie tijdens de wintersport in Bad Rippoldsau-Schapbach culturele bezienswaardigheden wil bewonderen moet bij de pelgrimskerk in Bad Rippoldsau of de Barokke kerk in Schapbach zijn. Vanuit het hotel van TUI kun je ook koers zetten naar de stad Freudenstadt en hier het grootste marktplein van Duitsland bekijken. Rondom het plein liggen kleine huizen die door galerijen met elkaar verbonden worden. In een van die huizen kun je het streekmuseum bezoeken. Hier liggen munten, fossielen en andere bodemvondsten die door de jaren heen in en rond Freudenstadt zijn gevonden. Bij terugkomst in het hotel van TUI wacht de warmte van het binnenzwembad.

Bekijk alle Wintersport vakanties Bad Rippoldsau-Schapbach (1)