Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Wintersport Beierse Woud

Een dikke laag sneeuw bedekt de dennenbomen, bergen en lieflijke Duitse dorpjes in het Beierse Woud. Dit klinkt als een topbestemming voor een wintersportvakantie! In de romantische natuur van Zuidoost-Duitsland liggen kleinschalige skigebieden en vele loipes rondom de dorpen Riedlhütte en Arrach. Wie het tijdens zijn wintersport in het Beierse Woud hoger zoekt kan terecht op de pistes van de Mont Blanc van Beieren: de Großer Arber.

Wintersport Beierse Woud

Sneeuwpracht in het Beierse Woud

In de wintermaanden is het Beierse Woud in het zuidoosten van Duitsland sprookjesachtig mooi. De boomtoppen, bergen en charmante Duitse dorpjes zijn bedekt met een dik pak sneeuw. Wat een sneeuwpracht voor wie op wintersport naar het Beierse Woud gaat! In het hele gebied vind je meerdere skigebieden, waarvan Großer Arber de grootste is. Het gebied is vernoemd naar zijn hoogste spits: de Großer Arber, ook wel Mont Blanc van het Beierse Woud genoemd. Hij meet 1.456 meter en op zijn flanken liggen blauwe, rode en zwarte pistes. Voor elke wintersporter wat wils dus. Onderweg kom je enkele 'hütten' tegen voor een verwarmende versnapering. Verblijf je met met TUI in de gezellige dorpjes Viechtach, Bodenmais of Arrach, dan ben je binnen een uur al in dit gevarieerde skigebied.

Langlaufen in romantisch Beieren

Naast skiën en snowboarden is het romantische berg- en boslandschap van het Beierse Woud bij uitstek geschikt voor langlaufen. Zo vind je bij de gemoedelijke dorpen Riedlhütte en Waldmünchen kleinschalige skigebieden en uitgebreide loipenetwerken. Dwars door Riedlhütte, bij de Tsjechische grens, loopt de Bayerwaldloipe van 150 kilometer. Een wintersport in het Beierse Woud is dus ideaal voor langlaufers. Ook families met beginnende skiërs komen in het gebied aan hun trekken. De vele rustige skigebieden lenen zich uitstekend voor een eerste ervaring op de lange latten. In het dorp Arrach ligt bijvoorbeeld het skigebied Am Hohen Bogen. Hier kun je zelfs in de avonduren skiën of met het hele gezin van de 700 meter lange rodelbaan roetsjen.