Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Wintersport Bollendorf

Op maar een paar uur rijden van Nederland ligt een sprookjesachtig Duits gebied. Tijdens een wintersport Bollendorf reis je af naar de Eifel met zijn schilderachtige vakwerkstadjes en romantisch, besneeuwde bossen. De meeste kans op een laagje sneeuw heb je in februari, dus dan een weekend naar de sneeuw moet lukken. En anders liggen de rijk versierde steden Trier en Echternach nabij.

Wintersport Bollendorf

Op verkenning in de (besneeuwde) Eifel

Een weekendje weg naar de sneeuw? Dan is een wintersport Bollendorf een goed idee. Dit rustige Duitse dorpje ligt namelijk in de sprookjesachtige Eifel op maar een paar uur rijden van Nederland. Bij TUI verblijf je in een appartement in het centrum van het dorp, maar de besneeuwde bossen liggen aan je voeten. En vooral langlaufen door die bossen wordt hier in de wintermaanden veel gedaan. Houdt er wel rekening mee dat er niet altijd sneeuw ligt in de Eifel. De beste maand om naar Bollendorf af te reizen is februari. Dan is de kans op sneeuw het grootst.

Cityhoppen tussen Duitsland en Luxemburg

Toch pech qua hoeveelheid sneeuw tijdens de wintersport Bollendorf? Stap dan de auto in en verken de omgeving. Voor je het weet sta je in het pittoreske vakwerkstadje Monschau of in de oudste stad van Duitsland, Trier. En dan ligt de grens met Luxemburg ook nog eens nabij. Vooral het middeleeuwse Echternach met zijn eeuwenoude Benedictijner abdij, pastelkleurige patriciërhuizen en historische stadswallen is een bezoek waard. Als cultuurliefhebber kom je in deze stad ogen tekort. Opwarmen kan tussendoor in een van de sfeervolle restaurants met een goed glas wijn.