NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Wintersport Daun

Voor een weekend weg in de sneeuw is Daun een perfecte bestemming. Dit pittoreske stadje met vakwerkhuizen ligt in de Duitse Eifel op 2 uur rijden van Maastricht. Zodra je aankomt tijdens de wintersport Daun kun je de latten onderbinden en langlaufen door de romantische dennenbossen. Of wandel langs de vulkaanmeren die bedekt zijn met een laagje ijs. Bijkomen doe je in het luxe hotel van TUI met spa.

Wintersport Daun

Het winterwonderland dat Daun heet

Sneeuwpret dicht bij huis is waar je voor kiest tijdens een wintersport Daun. Dit pittoreske Duitse stadje in de Eifel ligt op 2 uur rijden van Maastricht. Het is dan ook de ideale bestemming voor een weekend weg. Vanwege de uitgezette loipes door de sprookjesachtig besneeuwde bossen van de Eifel is Daun een paradijs voor langlaufers. Al kun je de ski’s ook onder binden om de 450 meter lange pistes van de Ernstberg af te zoeven. Deze piste in skigebied Mäuseberg - Daun is blauw van kleur, dus beginners zitten er goed. Zijn de kids mee naar Daun? Dan zorgt sleetje rijden voor heel wat pret.

Een vulkanische sneeuwwandeling rondom Daun

Natuurliefhebbers zullen zich helemaal thuis voelen tijdens een wintersport Daun. Niet alleen de dennenbossen doen sprookjesachtig aan als ze bedekt zijn met een laagje sneeuw, ook de vulkaanmeren zijn indrukwekkend. De kraters van de Gemündener Maar, Weinfelder Maar en Schalkenmehrener Maar zijn eeuwen geleden ontstaan toen de vulkanen uitbarsten. Wil je meer weten over de oorsprong van de meren rondom Daun? Bezoek dan het vulkaanmuseum in het centrum van de stad. Ondertussen kun je de historische vakwerkhuizen bewonderen. Ontspannen doe je in het 4 sterrenhotel van TUI met zwembad, spa en sfeervol restaurant.