Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Wintersport Hausen-Roth

Een wintersprookje middenin de natuur is waar je in terecht komt tijdens een wintersport Hausen-Roth. Dit Duitse dorp ligt namelijk in de Rhön wat door UNESCO is uitgeroepen tot biosferenreservaat. De geurige dennenbossen die bedekt zijn met een laagje sneeuw en de glooiende heuvels van Beieren vormen het landschap. Je bewondert ze tijdens het skiën van de Kreuzberg of tijdens het langlaufen rondom het vakantiepark.

Wintersport Hausen-Roth

Op wintersport in de Rhön: een natuurparadijs in Duitsland

De frisse lucht van naaldbossen opsnuiven is wat je doet tijdens een wintersport Hausen-Roth. Dit dorp ligt in de Rhön, midden tussen de romantische bossen en glooiende heuvels van het Zuid-Duitse Beieren. Omdat de omgeving van Hausen-Roth door UNESCO is uitgeroepen tot biosferenreservaat is deze plek een paradijs voor natuurliefhebbers. Menselijk ingrijpen wordt tot een minimum beperkt en de natuur staat in Hausen-Roth echt centraal. Op het vakantiepark van TUI bind je in de bungalow de latten onder voor een onvergetelijke langlauftocht. De loipes voeren je dwars door de besneeuwde bossen van de Rhön. De glooiende heuvels zorgen ondertussen voor de uitdaging.

Skiën van de Kreuzberg

Natuurlijk kun je tijdens een wintersport Hausen-Roth ook gaan skiën. Op een half uur rijden van het vakantiepark van TUI staat de Kreuzberg waar 13 kilometer aan pistes naar beneden kronkelen. Omdat de pistes blauw en rood van kleur zijn is skiën in de Rhön vooral geschikt voor beginners. Bijkomen doe je op de top van de berg. Hier staat namelijk het Kreuzberger klooster waar al eeuwenlang het ‘kloosterbier’ wordt gebrouwen. Met daarnaast een bratwurst op tafel is het plaatje natuurlijk helemaal compleet. Al kun je er ook voor kiezen om terug te keren naar Hausen-Roth en het zwemparadijs op het vakantiepark op te zoeken.