NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Wintersport Langfurth

Houd je van besneeuwde bossen en wandelen en langlaufen? Dan zit je goed tijdens een wintersport Langfurth. Dit dorp wordt omringd door de sprookjesachtige bossen van het Beierse Woud die zich in de wintermaanden goed laten lenen voor het maken van sneeuwtochten. Skiën kan van de blauwe piste op de 1.000 meter hoge Brotjackl berg. Of zet koers naar het pittoreske Dinkelsbühl om de kleurrijke vakwerkhuizen te bewonderen.

Wintersport Langfurth

Langfurth: Langlaufen door het Beierse Woud

In het Beierse Woud, in Zuid-Duitsland, is het dorp Langfurth de ideale plek voor een romantische wintersport. Niet alleen omdat die besneeuwde bomen van het woud er sprookjesachtig uit zien. Tijdens het langlaufen of wanneer je een sneeuwwandeling maakt kun je de rustige bossen met eigen ogen bewonderen. Skiën doe je tijdens de wintersport Langfurth van de blauwe piste op de 1.000 meter hoge Brotjackl berg. Omdat skigebied Steinberglift maar 1 piste heeft is dit niet echt een paradijs voor skiërs. Het bosrijke gebied is vooral geliefd bij langlaufers. Opwarmen kan in het appartement van TUI.

Een romantische dag in Dinkelsbühl

Net zo pittoresk als de besneeuwde bossen van het Beierse Woud is het stadje Dinkelsbühl. Deze middeleeuwse stad op een kwartiertje rijden van Langfurth is een bezoek meer dan waard. Al van verre zie je de historische stadsmuren met zijn 16 middeleeuwse torens pronken. In de ommuurde stad zorgen de kleurrijke vakwerkhuizen en de geplaveide pleinen voor een sfeervol gezicht. Dinkelsbühl lijkt rechtstreeks afkomstig uit een prentenboek. In de winter is de stad dankzij de sfeerverlichting en het laagje sneeuw extra romantisch. Het is niet voor niets dat een wintersport Langfurth romantisch te noemen is.