Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Wintersport Monschau

In de wintermaanden is het Duitse vakwerkdorp Monschau de ideale plek voor een knusse en intieme wintersport. Het dorpje ligt op een uur rijden van Maastricht en middenin de romantische bossen van de Eifel. Langlaufen en winterwandelingen maken zijn geliefde activiteiten tijdens een wintersport Monschau. Al kun je ook door het sfeervolle centrum lopen en de vakwerkhuizen aan de kabbelende Rur rivier bewonderen.

Wintersport Monschau

Een weekend weg in de besneeuwde Eifel

Een culturele wintersport in Duitsland is het waar het in de wintermaanden in Monschau om draait. Dit pittoreske vakwerkdorp ligt in de Eifel op een uurtje rijden van Maastricht. Vanuit Nederland ben je er dan ook zo. Een weekendje langlaufen door de romantische bossen van de Eifel, skiën van de blauwe piste in skigebied Monschau-Rohren en winterse wandelingen maken doe je tijdens een wintersport Monschau. Bijkomen doe je daarna in het 4 sterrenhotel van TUI. Zoek de sauna op om op te warmen of schuif ’s avonds aan bij het diner om van bratwurst te smullen. Het hotel van TUI staat in het centrum van Monschau, dus sightseeing mag je niet overslaan.

Het knusse centrum van Monschau

Monschau dankt zijn schilderachtige gezicht vooral aan de vakwerkhuizen langs de Rur rivier. Via houten bruggen en sfeervolle klinkerstraten kun je het oude centrum van Monschau bewonderen. Het dorp is in de wintermaanden extra romantisch vanwege de straatverlichting én het laagje sneeuw. In een van de knusse cafés warm je tijdens de wintersport Monschau op met een Kaffee und Kuchen. Ben je in december in Monschau? Dan kun je niet om de gezellige kerstmarkt heen die ieder weekend open is. De leistenen huizen, souvenirkraampjes en verlichtte kerstboom brengen je helemaal in de feeststemming. En omdat Monschau relatief klein is, is het er ook erg knus en intiem.