Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Wintersport Nedersaksen

Op wintersportvakantie vlakbij huis? Boek dan een wintersport naar Nedersaksen. Deze deelstaat ligt in hartje Duitsland, op ongeveer 4 uur rijden van Utrecht. Of je hier nu komt voor een rustig weekend in de sneeuw of voor een familievakantie, het gezellige Braunlage voelt als tweede thuis. Zoef over de pistes op de Wurmberg, ga samen van de rodelbaan en ontdek 148 kilometer langlaufloipe door de dennenbossen.

Populaire bestemmingen

Weekend skiën in Nedersaksen

Tijdens een wintersport in Nedersaksen geniet je van een dik pak sneeuw vlakbij huis. Deze Duitse deelstaat ligt namelijk op zo'n 4 uur rijden van Utrecht. Ideaal voor een weekendje weg dus. Hét wintersportgebied van Nedersaksen ligt in het Harzgebergte. Met TUI verblijf je bijvoorbeeld in Torfhaus of Braunlage. Beide dorpen liggen bij de 971 meter hoge Wurmberg, waar 12 kilometer skiplezier wacht. De Panorama-afdaling is dankzij zijn grote hoogteverschil een aanrader. Je skiet er tussen de besneeuwde dennen door en wordt af en toe getrakteerd op uitzicht over de omringende bergen.

Sneeuwpret op de Wurmberg

Naast skiën en boarden biedt een wintersport in Nedersaksen ook genoeg andere activiteiten. Zo heeft de Wurmberg een 1,5 kilometer lange rodelbaan, een piste voor snowtubing en 148 kilometer langlaufloipe. De kids hoeven zich niet te vervelen, want onderaan de Hexenritt-piste vinden zij een kinderland. Iets oudere kinderen neem je natuurlijk gewoon mee de piste op. Het grootste deel daarvan is namelijk blauw en vrij eenvoudig. Afsluiten doe je natuurlijk met een beker glühwein. Gelukkig heeft de gezellige hoofdstraat van Braunlage genoeg cafés voor een drankje of 2.

Bekijk alle Wintersport vakanties Nedersaksen (3)