Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Wintersport Rhön

De natuur staat centraal tijdens een wintersport Rhön. Dit gebied ligt in het Zuid-Duitse Beieren en is door UNESCO uitgeroepen tot biosferenreservaat. Dat betekent dat de romantisch besneeuwde bossen nog ongerept zijn en de frisse lucht tussen de glooiende bergen hangt. Skiën doe je vanaf de Kreuzberg, maar ook langlaufen is geliefd in de Rhön. Bijkomen kan ’s avonds op het resort van TUI in Hausen-Roth met zwembad en sauna.

Wintersport Rhön

Op wintersport in biosferenreservaat de Rhön

Eén worden met de natuur gaat tijdens een wintersport Rhön wel lukken. Dit skigebied ligt in het Zuid-Duitse Beieren en is door UNESCO uitgeroepen tot biosferenreservaat. Dat betekent dat de natuur centraal staat en dat menselijk ingrijpen tot een minimum wordt beperkt. Terwijl je door de besneeuwde dennenbossen langlauft proef je de frisse lucht. En skiën van de Kreuzberg doe je met een sprookjesuitzicht op de ongerepte natuur. Bij TUI verblijf je in de wintermaanden in de Rhön in het dorp Hausen-Roth. Op het resort is een zwemparadijs te vinden waar vooral de kids zich prima zullen vermaken.

Skiën in Hausen-Roth

Omdat de 41 kilometer aan pistes van de Rhön vooral blauw en rood van kleur zijn is de regio geliefd bij beginnende skiërs. De meeste pistes (34 kilometer) zijn te vinden rondom Hausen-Roth. Vanaf de top van de Kreuzberg kun je via 5 kilometer aan blauwe pistes en 8 kilometer aan rode pistes naar beneden sjezen. Bezoek voordat je dat doet zeker het klooster op de top van de Kreuzberg. Hier wordt het legendarische ‘kloosterbier’ geserveerd dat al sinds de 18e eeuw wordt gebrouwen. Eenmaal beneden wacht de sauna op het resort van TUI. En in het restaurant smul je tijdens de wintersport Rhön van een vers bereide flammkuchen.