Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Wintersport Rijnland-Palts

Bij onze Oosterburen is de regio Rijnland-Palts de ideale plek voor een romantische wintersport. Het gebied wordt namelijk versierd door de bossen van de Eifel die in de wintermaanden uit een sprookjesboek lijken te komen. Vooral tijdens het langlaufen is het uitzicht sfeervol en onvergetelijk te noemen. Skiën doe je tijdens een wintersport Rijnland-Palts bij het vakwerkdorpje Monschau met zijn vele oefenpistes.

Wintersport Rijnland-Palts

Een romantische wintersport in Rijnland-Palts

In het westen van Duitsland is de regio Rijnland-Palts uitermate geschikt voor een gemoedelijke wintersport dicht bij huis. Het gebied wordt vooral versierd door de dennenbossen en heuvels van de Eifel. In de wintermaanden, met een laagje sneeuw, is de regio sprookjesachtig te noemen. Je kunt er vooral goed langlaufen. En natuurlijk sneeuwwandelingen maken. Al zijn er rondom de vakwerkdorpjes ook afdalingen te vinden die vooral blauw en rood van kleur zijn. Beginnende skiërs kunnen hun hart dan ook ophalen tijdens een wintersport Rijnland-Palts. En na de actieve dag in de sneeuw kun je in het hotel of appartement van TUI opwarmen in de spa.

Skiën bij de ‘Parel van de Eifel’

Een van de meest geliefde dorpen voor een wintersport Rijnland-Palts is Monschau. Dankzij de oude vakwerkhuizen en de bruggen over de (bevroren) Rur is deze ‘Parel van de Eifel’ een lust voor het oog. Aan de rand van het dorp ligt skigebied Monschau-Rohren met een 200 meter lange oefenpiste. Na het oefenen is de 1.400 meter ‘Waldabfahrt’ piste een makkie en ski je tussen de dennenbomen door. Zoek vervolgens weer het centrum van Monschau op waar in de knusse cafés heerlijke koffie geserveerd wordt. Zijn de kinderen mee op wintersport naar Rijnland-Palts? Dan is het dorpje Daun een ideale uitvalbasis. Vooral vanwege de spannende rodelbaan die hier te vinden is.