NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Wintersport Saksen-Anhalt

In de wintermaanden is de Duitse regio Saksen-Anhalt een sprookjesachtig gebied vol besneeuwde dennenbossen en glooiende heuvels. Dankzij de vele loipes en wandelroutes kun je het romantische landschap op eigen tempo ontdekken. Skiën doe je tijdens een wintersport Saksen-Anhalt in skigebied Braunlage. En vergeet ook de sfeervolle vakwerkstadjes als Wernigerode niet. Pak de fotocamera maar vast in.

Wintersport Saksen-Anhalt

Een romantische winter in Saksen-Anhalt

Dennenbomen die bedekt zijn met een laagje sneeuw, kilometers aan wandelpaden en loipes en glooiende bergen vormen de belangrijkste ingrediënten van een wintersport Saksen-Anhalt. Deze regio ligt in het midden van Duitsland op zo’n 3,5 uur rijden van de grens met Nederland. Het is dan ook de ideale plek voor een wintersport dicht bij huis. En dankzij de romantische bossen draait het tijdens een wintersport Saksen-Anhalt vooral om langlaufen en sneeuwwandelen. Bijvoorbeeld langs het vakwerkstadje Wernigerode. Of naar de top van de 1.141 meter hoge berg ‘Brocken’. Bijkomen doe je ’s avonds in het zwembad of de spa van de luxe accommodatie van TUI.

Een actieve wintersport in de Harz

Tijdens een wintersport Saksen-Anhalt kun je met TUI verblijven in verschillende dorpjes in de Harz. In dit middelgebergte kun je naar hartenlust wandelen en langlaufen door de sneeuw. Maar je kunt met de skibus ook het skigebied van Braunlage opzoeken. Hier zorgen de 12 kilometer aan pistes ervoor dat ook skiërs zich goed zullen vermaken in Saksen-Anhalt. Zijn de kinderen mee? Dan is de 1,5 kilometer lange rodelbaan in het dorpje Wurmberg een aanrader. De skibus brengt je vervolgens weer terug naar de accommodatie van TUI in Schierke, Quedlinburg of Wernigerode. Over die laatste gesproken; dankzij de verlichtte vakwerkhuizen is het ’s avonds in het centrum goed toeven.