TUI Omruilgarantie: Tot de dag voor vertrek je vakantie gratis omruilen
Stadtkyll

Wintersport Stadtkyll

  1. Wintersport
  2. Duitsland
  3. Eifel
  4. Rijnland-Palts
  5. Stadtkyll

In de Duitse Eifel ligt het dorpje Stadtkyll dat sneeuwliefhebbers maar al te graag opzoeken. De kleine maar fijne skigebieden Hohe Acht en Schwarzer Mann liggen nabij het vakantiepark van TUI en bieden u de mogelijkheid om uw wintersport skills te upgraden zonder uren onderweg te zijn. Voelt u meer voor langlaufen tijdens uw wintersport Stadtkyll? Het gebied Lützelacht is volledig bewegwijzerd.

Wintersport Stadtkyll

Klein maar fijn

Het dorpje Stadtkyll is de ideale uitvalsbasis om lekker dichtbij huis aan uw wintersport skills te werken. In de Duitse regio Eifel ervaart u het gevoel van 'klein maar fijn'. De skigebieden Schwarzer Mann en Hohe Acht zijn namelijk niet de grootste met in totaal vier afdalingspisten, maar wel veelzijdig. Zo zijn er naast de blauwe skipistes ook loipes van in totaal 10 kilometer lang te vinden in het langlaufgebied Lützelach. Snelheidsduivels kunnen hoge snelheden behalen op de rodelbaan van maar liefst 450 meter. Op de terugweg komt u langs het Berghotel Hohe Acht waar ze de lekkerste 'Waffel mit Sauerkirschen' serveren. Om de honger in uw maag helemaal te stillen kunt u op het vakantiepark Italiaans dineren in restaurant 'Gusto'.

Sneeuwpret zonder de lange latten

Tijdens uw wintersport Stadtkyll hoeft u de latten niet eens aan te raken om een geweldige ervaring in de sneeuw op te doen. Wanneer u de wandelschoenen of snowboots aantrekt, kunt u al wandelend de wondere omgeving van de Eifel verkennen. In Hohe Acht loopt u door besneeuwde bossen waardoor u het gevoel heeft in een sprookje terecht te zijn gekomen. Wanneer u nog verder omhoog loopt, komt u op de Kaiser-Wilhem-Toren. Aldaar heb je een overweldigend uitzicht over het hele wintersportgebied en kijk je uit op Stadtkyll.