Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Wintersport Wernigerode

In de Duitse bergketen de Harz ontdek je tijdens een wintersport Wernigerode sprookjesachtige bossen en glooiende bergen die bedekt zijn met een laag sneeuw. Vanuit het vakantiepark van TUI stap je zo de 10 kilometer lange Stadtwaldloipe op. En ook de lange afdalingen van de 972 meter hoge Wurmberg liggen aan je voeten. Bijkomen doe je na afloop in het vakantiepark in Wernigerode met subtropisch zwemparadijs.

Wintersport Wernigerode

Een sprookjesachtige wintersport in Wernigerode

Het hoogste skigebied van Noord-Duitsland ligt aan je voeten tijdens een wintersport Wernigerode. Dit rustige dorpje ligt aan de rand van de bergketen de Harz op zo’n 4,5 uur rijden van Nederland. Wernigerode is dan ook een ideale bestemming voor een weekend weg in de sneeuw. Vanuit het vakantiepark van TUI stap je zo de 10 kilometer lange Stadtwaldloipe op. Tijdens het langlaufen (of wandelen met sneeuwschoenen) over deze route passeer je sprookjesachtige bossen en vakwerkhuizen. Het uitzicht op de hoogste berg van de Harz, de Brocken, maakt de onvergetelijke tocht compleet. Overigens kun je de top van deze berg bereiken via de grootste stoomspoorweg van Duitsland.

De pistes van skigebied Braunlage

Ook voor skiërs is er genoeg te doen tijdens een wintersport Wernigerode. Op een half uurtje rijden van het vakantiepark van TUI ligt het skigebied van Braunlage. In het centrum van dit dorp brengt de cabinelift je naar de top van de 972 meter hoge Wurmberg waar de 13 kilometer aan pistes voor je klaar liggen. Omdat skigebied Braunlage onontdekt is kun je hier in alle rust naar beneden skiën. Het zijn vooral lange afdalingen die geschikt zijn voor beginnende skiërs, maar de spannende afdaling van de Hexenritt is ideaal voor de gevorderden. Bijkomen doe je ’s avonds in het vakantiepark in Wernigerode. Bijvoorbeeld door het subtropische zwemparadijs op te zoeken. Of door een gezellig avondje te gaan bowlen met de hele familie.