Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!

Wintersport Salzkammergut

Inclusief 6-daagse skipas

Salzkammergut, een van de bekendste merengebieden in Oostenrijk, is de ideale uitvalsbasis voor een skivakantie of wintersport. Tijdens een wintersport in Salzkammergut draai je de mooiste pirouettes op bevroren meren als de Hallstätter See en glijd je in volle vaart van de poederwitte pistes in het skigebied Skiregion Dachstein-West, die met de gratis skibus vanaf het hotel in Bad Goisern prima te bereiken zijn.

Wintersport Salzkammergut

Het merengebied van Oostenrijk

Salzkammergut leent zich perfect voor een wintersport in Oostenrijk. Dit merengebied in de deelstaat Salzburgerland ligt er in de winter namelijk prachtig bij. De kraakheldere meren, zoals de Mondsee en de Wolfgangsee, bevriezen volledig en de omringende bergtoppen verdwijnen achter een dik pak sneeuw. Als je kiest voor een vakantie naar Salzkammergut, dan verblijf je in het pittoreske dorp Bad Goisern met zijn besneeuwde daken. Dwars door dit dorp, dat je met eigen vervoer binnen 10 uur bereikt en waar je kunt verblijven in een hotel van TUI, loopt de slingerende Traun. Wie deze rivier volgt, komt uit bij de Hallstätter See. Op dit bevroren meer draai je de mooiste pirouettes tijdens een wintersport in Salzkammergut. Of maak eens met een paar stevige snowboots een wandeling rondom dit kraakheldere meer!

Op wintersport in Salzkammergut

Salzkammergut is ook de ideale bestemming voor een flinke skitocht. Vanaf het hotel in Bad Goisern pak je gemakkelijk de gratis skibus naar een van de omliggende skigebieden tijdens een wintersport in Salzkammergut. Het dichtstbijzijnde skigebied is Skiregion Dachstein-West, dat in totaal bestaat uit 77 kilometer aan pistes die je met de 6-daagse skipas van TUI direct kunt betreden. Dankzij de moderne sneeuwinstallaties kun je in dit skigebied, dat op een hoogte van 1700 meter ligt, sneeuwzekere skiën op de vele rode pistes. Daarmee is Skiregion Dachtstein-West uitermate geschikt voor lichtgevorderde skiërs. Ben je op familievakantie met kinderen? Omliggende dorpen als Gosau en Ruβbach zijn met hun kinderlanden zeer kindvriendelijk ingesteld.