Zuid-Bohemen

Wintersport Zuid-Bohemen

  1. Wintersport
  2. Tsjechië
  3. Zuid-Bohemen

Zuid-Bohemen is beroemd om het ongerepte natuurgebied in het Boheemse woud: de Šumava. Neem uw familie gerust mee tijdens de wintersport Zuid-Bohemen: in het beginner-vriendelijke skigebied Lipno-Kramolín roetsjt iedereen over de blauwe en rode pistes. Of kies voor een dag schaatsen op het Lipnomeer en laad weer op in uw luxe wellness-hotel van TUI.

Wintersport Zuid-Bohemen

Skiparadijs voor beginners en families

Wintersporten in Zuid-Bohemen is bij uitstek geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. In de skigebieden van Zuid-Bohemen zult u namelijk vooral blauwe en rode pistes aantreffen met veel extra voorzieningen op het gebied van snowboarden en langlaufen. Šumava is het grootste berggebied in het zuiden van Tsjechië en heeft beginners, ervaren skiërs en gevorderden maar liefst zes skigebieden met variërende hoogtes en moeilijkheidsgraden te bieden.

Zo is het Lipno-Kramolín, aan het schitterende Lipnomeer, een ideale bestemming voor een skivakantie voor families met jonge kinderen. Hier vindt u meerdere ski-scholen en overwegend blauwe pistes. Daarnaast zijn er allerlei extra activiteiten te vinden voor kinderen in het kinderskiland Fox Park. Vergeet niet uw schaatsen in te pakken, want het Lipnomeer bevriest in de wintermaanden en transformeert in een enorme natuurlijke ijsbaan.

Uitgebreide wellness in historisch Frymburk

Verblijf in het moderne wellnesshotel dat TUI in het assortiment heeft en maak gebruik van de sauna's, stoombaden, solaria, hydro-massage of de zoutgrot. U bent vanaf deze accommodatie met een kleine wandeling in het gezellige centrum van Frymburk. Dit historische dorpje is gelegen aan de oever van het Lipnomeer en heeft met talloze restaurants en cafés rondom het marktplein. Aan het marktplein kunt u allerlei soorten ‘Pivo’ proeven uit het grote assortiment van Tsjechische bieren. Drink een ‘Radegast’ of een ‘Bernard’ in café ‘Fantazie’ en geniet van het uitzicht op de gotische kerk uit de 13eeeuw.