Skigebied Are

Wintersport Skigebied Are

  1. Wintersport
  2. Zweden
  3. Skigebied Are

Een wintersport in Åre is anders dan een skivakantie in de Alpenlanden. Maar zeker niet minder leuk. Want in skigebied Åre verken je zonder wachtrijen de 91 kilometer aan blauwe, rode en zwarte pistes. Terwijl de kids leren skiën in veilig Björnen. Samen op avontuur? Boek dan tijdens een vakantie in Zweden een huskysafari door de sprookjesachtige bossen. Waar je met een beetje geluk wel een eland spot.

Wintersport Skigebied Are

Ontspannen wintersport in Åre

Wie denkt aan wintersport, denkt misschien al snel aan de Alpenlanden. Maar je kunt natuurlijk ook een heel ander landschap verkennen. Tijdens een wintersport in Åre, het meest populaire wintersportdorp van Zweden. Bijkomend voordeel: in skigebied Åre blijft het langer koud en loopt het skiseizoen dus ook een stuk langer door. En met 91 kilometer aan blauwe, rode en zwarte piste, valt hier tijdens een skivakantie in Zweden van alles te beleven. In alle rust, want lange wachtrijen zoals in andere wintersportlanden heb je hier niet. En neem ook vooral de kids mee, want in het kindvriendelijke gedeelte Björnen leren ze veilig skiën.

Huskytocht door de bossen

Niet alleen maar skiën tijdens een wintersport in Åre? Op verschillende locaties buiten de stad vind je huskyboerderijen. Waar je een huskysafari kunt boeken, voor de mooiste sledetochten door de dichte bossen. En misschien kom je al glijdend over het dikke pak sneeuw wel elanden rondom de bevroren meren tegen. Een sprookjesachtige ervaring tijdens een vakantie in Zweden. Even bijkomen van al dat moois? Dat doe je in een van de restaurants in het centrum van het dorp. Terwijl je de verschillende hapjes van het typisch Zweedse Smörgåsbord proeft en opwarmt met een glaasje aquavit.