TUI Omruilgarantie: Tot de dag voor vertrek je vakantie gratis omruilen
Skigebied Savognin

Wintersport Skigebied Savognin

Inclusief 6-daagse skipas
  1. Wintersport
  2. Zwitserland
  3. Skigebied Savognin

Een skivakantie met volop sneeuwpret voor het hele gezin. Dat staat je te wachten tijdens een wintersport naar skigebied Savognin in Zwitserland. Met 90 kilometer aan skipistes is het gebied in de Oost-Zwitserse Alpen een paradijs voor zowel beginnende als gevorderde skiërs. En de kinderen? Die vermaken zich opperbest in het speciale kinderskiparadijs La Nars en maken de mooiste jumps in het Magicpark.

Wintersport Skigebied Savognin

90 kilometer skipret tussen de Zwitserse dennenbossen

Beboste berghellingen in een glooiend dal met houten Zwitserse chalets en vooral veel rust! Het valt je meteen op als je wintersport in skigebied Savognin gaat beginnen. Vanuit het 4 sterren appartement van TUI stap je zo de gondellift in die je naar zo’n 2.700 meter hoogte brengt. Wist je dat het skigebied Savognin een van de meest sneeuwzekere wintersportbestemmingen in Zwitserland is? Tot ver in het seizoen is de dalafdaling geopend die zo’n 11 kilometer naar beneden voert. Maar ook natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de lange latten. De brede pistes voeren grotendeels door de bossen, waar de groene dennen een prachtig contrast vormen tegen de witte sneeuw. Zie je jezelf al zitten op een houten bankje met verse broodjes met Zwitserse kaas? Met de zon op je bol kom je helemaal tot rust tijdens de wintersport in skigebied Savognin.

Skigebied Savognin: een waar kinderparadijs

Het skigebied Savognin behoort tot de populairste bestemmingen voor een wintersport met de hele familie. En dat is niet zonder reden! In het speciale kinderskiparadijs La Nars op een kwartier lopen van het appartement in Savognin leren de kinderen op speelse wijze de grondbeginselen van de skisport. Het langste overdekte tovertapijt van Zwitserland voert de jonge skiërs de hoogte in waar de jongste in de Rotondo-carrousel leren balanceren en draaien op de ski’s. De echte waaghalzen gaan naar het Magicpark waar het evenwicht wordt getest en in het Railpark kunnen de kinderen hun stoerste jumps laten zien. Beer Snowli staat klaar voor de peuters voor een ontdekkingsreis naar planeet sneeuw. En natuurlijk wordt er gezamenlijk gegeten: de frietjes, spaghetti en tosti’s staan al klaar. Wat een heerlijke manier om de skisport te leren.

Sjees door de Zwitserse bergen op een sneeuwfiets of slee

Sta je liever op een snowboard dan op de ski? Ga dan naar snowpark Tigignas en laat je beste skills zien. Ook kun je de lange latten hier verruilen voor een snowcycle: je bedwingt de piste op een echte sneeuwfiets! Dat moet als Nederlander toch niet zo’n probleem zijn. Ook langlaufers kunnen zich tijdens een wintersport in skigebied Savognin volop vermaken met zo’n 40 kilometer aan loipes. De dennenbossen, uitgestrekte alpenweides en houten berghutten wachten op je. Wil je de kinderen echt blij maken tijdens deze afwisselende wintersportvakantie in Zwitserland? Huur dan een slee en bedwing de 7 kilometer lange rodelpiste Schlittada-Run met volop spectaculaire bochten en een tunnel. Tot slot nog een heerlijk drankje met een smakelijke kaasfondue in één van de restaurants en dan kun je neerploffen in het zachte bed van het appartement. Wát een heerlijke sneeuwvakantie.