Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!

Singlereis Wandelweekend in de Weerribben

 • Nederland
Bekijk op kaart
Singlereis Wandelweekend in de Weerribben
Vr 2 jul 2021 (3 dagen)
Eigen vervoer
Halfpension
179,- per persoon
Alle prijzen
Bewaren Delen

In het kort

Op de grens van Overijssel, Friesland en Drenthe, op een prachtig landgoed van 14 hectare, ligt het gastvrije Buitengoed Fredeshiem. Het hotel ligt temidden van het schitterende, bosrijke gebied van de ‘Weerribben Wieden’ en vormt een geweldige uitvalsbasis voor ons gloednieuwe single wandelweekend. Geniet van het glooiende landschap met bossen, eeuwenoude lanen, graslanden, een hoogveenvennetje, het gezellige oude stadje Steenwijk, landgoederen, grafheuvels en monumenten uit een ver verleden. Natuurlijk nemen we óók de tijd om zo nu en dan ergens neer te strijken voor een welverdiend kopje koffie. Geniet van een gezellig, afwisselend én sportief weekendje weg. Pak in die wandelschoenen en wandel met ons mee!

Algemeen
 • Groepsrondreis
 • Reisduur is 3 dagen (2 nachten)
 • Single rondreis
 • Minimaal 15 deelnemers
 • Maximum 25 deelnemers
Verzorging
Goed om te weten
Wandelen
Inclusief
Exclusief
Vervoer
 • 1-persoonskamer inclusief!
 • Verblijf in een gastvrij hotel
 • Nieuw in ons aanbod
 • Ontbijt én diner inbegrepen
 • Ervaren reisleiding
 • Wandelniveau 1
Bekijk op kaart
Dagprogramma Dag 1: Het Eeserveld (circa 15 kilometer)

Je reist vandaag op eigen gelegenheid (per auto of per openbaar vervoer) naar Buitengoed Fredeshiem. Hier word je vanaf 11.30 uur ontvangen door de reisleiding (inchecken is mogelijk aan het eind van de middag, ná terugkeer van de wandeling). Het hotel biedt de mogelijkheid een eenvoudige lunch te nuttigen (niet inbegrepen) en je kunt alvast kennismaken met de reisbegeleiding en je medereisgenoten. Rond 13.00 uur starten we ons wandelweekendje met een eerste wandeling. We verkennen vandaag het Eeserveld, dat onderdeel uit maakt van landgoed De Eese. Het landschap bestaat uit een afwisseling van bos, heide, landbouwpercelen en weilanden. De wandeling gaat geheel over onverharde wegen en leidt onder meer langs Huis De Eese, een heideveld met grafheuvels en de historische Koepel. Ook passeren we bosgebied De Woldberg dat 25 meter boven het omringende land uitsteekt. En vanaf de nieuwe uitkijktoren heb je een uitzicht dat tot ver in de 4 provincies rijkt. Ook heb je vanaf hier goed zicht op de verbindingen in het landschap. Via de houtwallen kunnen planten en dieren zich vrij verplaatsen, en dus groeien en bloeien. Het is prachtig wandelen in dit glooiende stukje Overijssel. Vanavond zullen we gezamenlijk dineren (inbegrepen) in het hotel restaurant.

hotelinformatie: Een verblijf bij Buitengoed Fredeshiem staat garant voor een oase van rust en een comfortabel verblijf. In het restaurant kan je de hele dag terecht voor ontbijt, brunch, lunch, diner of gewoon voor een kopje koffie met huisgemaakt gebak. In de zomermaanden is het heerlijk toeven op het terras. De kamers liggen op de begane grond en beschikken over een televisie en een telefoon. De badkamers zijn voorzien van een douche en een toilet.

Dag 2: Op naar Steenwijk (circa 18 kilometer)

Na het ontbijt (inclusief) trekken we er lekker op uit! Vanuit het hotel maken we een wandeling van ongeveer 18 kilometer naar de sfeervolle stad Steenwijk. Steenwijk is een stad van contrasten. De gezellige winkelstraten voeren langs monumenten die herinneren aan een verleden vol strijdgeweld. We wandelen een stuk over de stadswallen die een belangrijke rol speelden tijdens de Tachtigjarige Oorlog. In de historische binnenstad is het prettig shoppen en een terrasje pakken. Contrastrijk is ook de omgeving van Vestingstad Steenwijk: van een Limburgs aandoend heuvellandschap tot de magische meren en moerassen van Weerribben en Wieden. Vanavond zullen we wederom gezamenlijk dineren (inbegrepen) in het hotel restaurant.

Dag 3: Steenwijkerwold (circa 16 kilometer)

Opnieuw trekken we onze wandelschoenen aan. Want ook al was dit onze laatste overnachting en checken we deze ochtend uit: er staat na het ontbijt (inclusief) nog wél een mooie afwisselende wandeling van ongeveer 16 kilometer op het programma. Deze wandelroute voert ons langs stuwwallen, houtwallen, grasland en akkers, naar Steenwijkerwold. Dit voormalige woud rondom Steenwijk is een vergroeiing van de gehuchten Gelderingen en Kerkbuurt en het iets verder gelegen Thij. De naam is een verwijzing naar de bosrijke streek rond Steenwijk. Steenwijkerwold ligt op een stuwwal, welke in de loop der jaren door de bewoners gedeeltelijk is afgegraven en verhandeld. Het opdelven van keien en veldstenen was een lucratieve handel. Het glooiende landschap is rijk aan bossen, eeuwenoude lanen, graslanden en een hoogveenvennetje. We eindigen deze afwisselende wandeling weer bij het hotel. Bij terugkomst is het helaas alweer tijd om elkaar gedag te zeggen en afscheid te nemen van dit prachtige stukje Nederland. Wie weet zien we elkaar weer terug op een van onze andere singlereizen!

Foto (4)
Prijzen & boeken