Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Singlereis Wandelweekend op de Veluwe

 • Nederland
Bekijk op kaart
Singlereis Wandelweekend op de Veluwe KASSAKORTING
Vr 6 aug 2021 (3 dagen)
Eigen vervoer
Halfpension
189,- per persoon
Alle prijzen
Bewaren Delen

In het kort

De Veluwe, de groene schatkamer van Nederland... een van de bekendste natuurgebieden die ons land kent, waar zandverstuivingen, bossen en heidevelden elkaar afwisselen. Edelherten, reeën, wilde zwijnen, vogels en vlinders voelen zich hier prima thuis. Tijdens dit arrangement nemen we je o.a. mee naar het Zuiderzeestadje Elburg, Hanzestad Harderwijk en de bosgebieden van de Westeindse Heiden en Hulhorsterzand. De wandelmogelijkheden zijn hier ongekend! Zeker vanuit het gezellige Hotel De Hoeve van Nunspeet, dat zich richt op de actieve vakantieganger. De hotelier en het hotelpersoneel zijn zeer vriendelijk en zullen er alles aan doen om het verblijf tot een succes te maken.

Algemeen
 • Groepsrondreis
 • Reisduur is 3 dagen (2 nachten)
 • Single rondreis
 • Minimaal 15 deelnemers
 • Maximum 25 deelnemers
Verzorging
Goed om te weten
Wandelen
Inclusief
Exclusief
Vervoer
 • Inclusief 1-persoonskamer!
 • Verblijf in een 3-sterrenhotel
 • Wandelingen van 15-22 kilometer
 • Ontbijt en diners inbegrepen
 • Nederlandssprekende reisleiding
 • Bezoek aan Harderwijk en Elburg
 • Nunspeet
Bekijk op kaart
Dagprogramma Dag 1: Wandeling van Nunspeet naar Elburg (ca. 14 km)

Je reist vandaag op eigen gelegenheid naar het gezellige hotel De Hoeve van Nunspeet, waar je vanaf 12.00 uur kunt aankomen. Vervolgens kun je kennismaken met de reisleider en natuurlijk met de andere deelnemers. Indien gewenst kun je(voor eigen rekening) lunchen alvorens we aan onze eerste wandeling beginnen. Rond 13.00 uur starten we ons wandelweekend met een eerste wandeling. We wandelen richting het leuke Zuiderzeestadje Elburg. Meteen na Nunspeet duiken we de bossen in. Na Doornspijk wandelen we door de polders waar de voormalige Zuiderzee regelmatig huis hield. Je ziet het bijvoorbeeld nog aan de overblijfselen van de weggespoelde St. Ludgeruskerk, ooit het centrum van het voormalige Doornspijk. De route eindigt in Elburg, dat is omringd door prachtige wallen, visrijke grachten en stukken stadsmuur. Ook is er volop horeca te vinden in het centrum, dus een leuk terrasje zoeken is geen enkel probleem. We nemen we de bus terug naar Nunspeet (kosten ca. € 2,50 - € 4,60 p.p.). Bij terugkomst in het hotel is er tijd om je op te frissen, alvorens we aanschuiven voor een 3-gangendiner.

hotelinformatie: Het onlangs volledig gerenoveerde 3-sterren hotel De Hoeve van Nunspeet ligt op ca. 10 minuten loopafstand van het centrum van Nunspeet, midden in de natuur van de Veluwe. Het hotel heeft een ideale locatie voor wandel- en fietsliefhebbers! Het hotel beschikt over een receptie, lift, restaurant, bar, serre, terras, huiskamer met openhaard en biljart. De eenvoudige maar knusse kamer is voorzien van een telefoon, televisie en badkamer met douche en toilet.

Dag 2: Wandeling van Nunspeet naar Harderwijk (ca. 21 km)

Na een goed ontbijt volgen we een deel van het langste Lange-Afstand-Wandelpad van Nederland: het Zuiderzeepad. Deze geliefde wandelroute telt maar liefst 490 km en loopt rond het IJsselmeer. Wij wandelen het stuk tussen Nunspeet en Harderwijk, dat ongeveer 21 km in lengte is. Wie wil kan aan het begin van de route de 30 meter hoge uitkijktoren bij het station van Nunspeet beklimmen voor een fraai uitzicht over Nunspeet en de omringende Veluwe. Bij helder weer is zelfs het Veluwemeer te zien. Evenals gisteren wandelen we daarna door stuifzandgebieden van het Hulshorsterzand. De flora en fauna die hier huizen moeten tegen een stootje kunnen, de temperatuurverschillen tussen dag en nacht kunnen hier wel oplopen tot 40 °C. Over open heidevelden en door naaldboombossen wandelen we verder naar het natuurgebied Hierdense Poort en Kasteel De Essenburgh. Onder de Vischpoort door wandelen we Harderwijk binnen. Zullen we samen nog gezellig een terras pikken voordat we per trein terug naar Nunspeet reizen? Kosten treinticket ca. € 3 p.p.

Dag 3: Wandeling Westeindse Heide & Hulshorsterzand (ca. 15 km)

Vandaag wandelen we in de omgeving van het hotel en wordt het nogmaals duidelijk waarom wandelen op de Veluwe zo fijn is; bijzonder stille bosgebieden waar een ontmoeting met reeën en wilde zwijnen niet ondenkbaar is, dichte loofbossen, zandverstuivingen en heidevelden wisselen elkaar af. Bij terugkomst in het hotel nemen we afscheid van elkaar en dit prachtige stukje Nederland.

Foto (3)
Prijzen & boeken