5 dingen die je nog niet wist over cruisen met kinderen

De zwembaden, bioscopen en restaurants vol lekker eten ken je wel. Maar wist je dat een cruise voor kinderen nog veel meer leuks in petto heeft? Achter de dikke stalen wanden van de cruiseschepen schuilt een wereld vol plezier en vertier voor de kids. Dankzij deze 5 dingen die je nog niet wist over cruisen met kinderen willen je (kleine) piraten nooit meer van boord. Schip Ahoy!

1. Ontmoet Mickey Mouse op de Disney Cruise line

Om Mickey Mouse en co te ontmoeten, hoef je niet naar Disneyland Parijs af te reizen. Onze Disneyvrienden hebben namelijk uitstekende zeebenen. Terwijl het schip door het water glijdt, nemen de Mickey Mouse en Donald Duck je kinderen mee op hun eigen reis. Vergeet niet om een foto te maken van die stralende gezichten als ze oog in oog staan met hun tekenfilmhelden. Leuk om na de vakantie op school te laten zien! Nee, het is nog lang geen tijd om naar bed te gaan. Eerst wacht er in het theater van het cruiseschip een show geheel in Disneystijl. En als klap op de vuurpijl: een vuurwerkshow op het dek. Dromen worden werkelijkheid op de Disney Cruise Line. Sweet dreams!

2. Met de voetjes van de vloer op het schip

Overdag chillen je tieners op een ligbed bij het zwembad. Met de telefoon in de hand en oordopjes in de oren heb je de hele dag geen kind aan ze. ’s Avonds, als de zon onder is, verdwijnen ook de telefoon en oordopjes. Want wie duikt er nu in zijn telefoon als je ook naar een van de hippe clubs op het cruiseschip kunt? Tijdens deze cruise met kinderen vind je je tieners gegarandeerd terug op de dansvloer, met hun nieuwe vrienden. Iets minder beats en iets meer vrolijke melodietjes klinken uit de speakers van de kinderclubs, waar de jongere kinderen hun moves laten zien. En natuurlijk mogen papa’s en mama’s ook meedoen met de kabouterdans. Draai een keer in het rond…

3. Originele workshops op het water

Als je gaat cruisen met kinderen, hoef je niet bang te zijn dat je alleen de kinder- en tienerclubs van binnen ziet. Aan boord van de cruiseschepen zijn nog veel meer avonturen te beleven. Tijdens de circusworkshop leert je kleine clown of acrobaat om op stelten te lopen of een bord te balanceren op een stokje. Een workshop surfen voegt de nodige actie toe aan je vakantie. In de simulator voelt alles levensecht aan en leren kinderen de fijne kneepjes van het (surf)vak. Al die inspanningen zorgen voor een gezonde eetlust. In de keuken van het schip worden je kinderen omgetoverd tot echte chef-koks tijdens een spoedcursus pizza bakken of cupcakes versieren. Komen jullie aan tafel?

4. Racen en ziplinen aan boord van het schip

Zitten je kinderen te springen om actie? Dan zit je goed aan boord van een cruiseschip. Aan boord van een cruiseschip is van alles te beleven voor kinderen van alle leeftijden. Ontdek de Max Verstappen in je kind tijdens een potje karten op de racebaan. 3, 2 ,1 go! De echte durfals gaan skydiven in de windturbine of ziplinen van de ene kant van het schip naar de andere. Een ervaring die de kinderen niet snel zullen vergeten. Heb je jongere kinderen, stap dan samen de botsauto’s in. Riemen vast! Terwijl er volop gebotst wordt, klinken de schaterlachen van de kinderen boven alles uit.

5. Van het schip op het land

Tijdens een cruise dobber je niet alleen op zee. Je zet voet aan wal op de mooiste plekken. Trek eropuit met de kinderen en ontdek bijzondere plaatsen. Zijn je kinderen oud genoeg, dan duik je de onderwaterwereld van Alaska in tijdens een snorkelexcursie. Spot octopussen en kleurrijke zeesterren, misschien zelfs een voorbij zwemmende orka! Kinderen van alle leeftijden worden enthousiast van een helikoptervlucht. Hoog boven de Franse Côte d’Azur bewonder je de mooiste schepen van de rich and the famous. Eenmaal met beide voeten op de grond chill je samen met je kinderen op een parelwit zandstrand. Zijn je kids fan van de hitserie Game of Thrones, neem ze dan mee op een kajakexcursie in Dubrovnik. Vanaf het water spot je bekende filmlocaties.

Ga je op cruise met je kinderen? Dan weet je dat er genoeg te beleven is voor je kids aan boord van een cruiseschip. Jij laat je door niemand meer wijsmaken dat cruisen alleen voor volwassenen zonder kinderen is. Ben je juist toe aan tijd voor elkaar, lees dan het artikel samen op cruise eens. Waar gaat je volgende reis naar toe?

Lees meer over: Cruises   Familie   TUI nieuws  
Gerelateerde verhalen