5 ingrediënten voor een perfecte Cocktail Cabo Verde

Kaapverdië, de eilandengroep midden in de Atlantische Oceaan, ken je vooral van de twee hoofdeilanden Sal en Boa Vista. De westkust van Afrika is niet ver weg en dat merk je. Niet alleen door het Sahara-zand dat aanwaait, maar je ziet het ook terug in de cultuur en de vriendelijke mensen. Voeg al die elementen samen en je krijgt een fantastische vakantiecocktail. Denk dan aan een mystiek Afrikaans drankje met scheutjes gastvrijheid, liefde en trots, afgeblust met een Braziliaanse carnaval dance vibe. En dan heb je het: een onweerstaanbare Cocktail Cabo Verde. Je kunt ‘m bestellen in het Portugees of Creools, maar ook altijd in het Engels. Hieronder geef ik je 5 redenen waarom jij ook een Cocktail Cabo Verde moet proeven.

1. Exotisch dichtbij

In geen tijd vlieg je vanuit de regen naar een zonnig klimaat met altijd zo’n 26 tot 30 graden op de teller. Een exotisch gevoel op een kleine 6 uur vliegen. Handig: het tijdsverschil is in de winter slechts 2 uur, dus hier geen last van een jetlag.

2. No stress

Het grootste juweel van Kaapverdië is de plaatselijke bevolking. Zelden heb je zulke vriendelijke, gastvrije, open en goedlachse mensen ontmoet. Ze zijn zo trots op hun eiland en vertellen er met passie over. Of je nu wilt of niet, je houdt gewoon van deze mensen. De meest gehoorde lijfspreuk die je nog vaak in je oren hoort echoën na je vakantie, is ‘no stress’. En dan hebben ze ook nog dance moves waar ze bij het Braziliaanse carnaval jaloers op zouden worden. Wil je die dansbewegingen bewonderen, of er misschien zelf een samba uitgooien? Ga dan op zaterdagavond naar het plaatstje Santa Maria. Dans mee of kijk vanaf het terras van een van de vele bars en restaurants in de flaneerstraat.

3. Ansichtkaarten van Sal

De grootste attracties van Sal zijn de enorm brede stranden van fijn wit zand, altijd lekker weer en een verkoelend windje. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten van een winterzonvakantie, wees eerlijk. Maar het eiland verschuilt ook een aantal bijzondere en fotogenieke plekken. Daarom zijn die samengevat in een eilandtour langs de hotspots van Sal.

Met de bus of avontuurlijk in een jeep ontdek je tijdens deze tour de bijzondere en mooie plaatsen van het eiland. Van een bezoek aan een vissersdorp waar vissers na verkoop van de vangst het lokale spel ‘ouril’ spelen tot aan een fan-tas-tisch vergezicht op de witte en roze zoutmeren vanaf een kraterrand. Maar ook een spannende rotsformatie aan de ruige kust waar de oceaan binnenstroomt in een prachtige grot, die bekend staat als ‘het blauwe oog’. En een bezoek aan het favoriete strand van de kitesurfers staat hoog op ons vind-ik-leuk-lijstje. Natuurlijk kun je het zelf proberen, maar alleen al om te kijken naar de geoefende kite-guys op die enorme golfen, mag je me de rest van de dag op het strand achterlaten. Dit en meer tijdens deze eilandtour staan garant voor een dag vakantiegeluk.


Met de kinderen naar Kaapverdië? Ontdek hier de 5 leukste plekjes op Sal met het gezin.


4. Aan tafel met een local

Wil je eens wat langer praten en meer weten over het dagelijkse leven van de Kaapverdianen? Ga dan bij iemand thuis eten. Via TUI en de organisatie Resirest boek je een lunch of diner bij een Kaapverdiaanse familie thuis. Deze families zijn zorgvuldig geselecteerd en bereiden het eten hygiënisch en veilig voor westerse magen, zonder de lokale touch te verliezen. Ze krijgen enkele dagen vooraf geld om boodschappen te doen om jou een feestmaal voor te zetten. Een absolute aanrader om Kaapverdië écht zoals een local te beleven.


Zelf Kaapverdiaans koken? Lees hier hoe je twee lokale gerechten klaarmaakt.


5. Tophotels

Wie wordt nu niet blij van een hotel met mooie kamers, lekker eten en waar alles gewoon goed geregeld is. En daar vind je er op Sal voldoende van, of het nu een RIU, TUI BLUE of ROBINSON hotel is. Er is een ruime keuze aan uitstekende hotels, meestal op basis van All Inclusive. Wil je meer low budget en alleen een appartement, kijk dan eens naar de zeer ruime appartementen van Vila Verde Resort of het sfeervolle Porto Antigo aan het strand midden in Santa Maria.

Proef jij binnenkort ook eens van deze Cocktail Cabo Verde? Op Kaapverdië beleef je gegarandeerd een rustgevende maar zeker ook rijke vakantie. Lees onze tips om te relaxen op Kaapverdië, van Boa Vista tot Sal.

Lees meer over: Afrika   Hoteltips   Kaapverdië   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen