5x de verrassende omgeving van Malaga ontdekken

De regio van Malaga heeft meer in petto dan enkel het prachtige historisch centrum. We nemen vanuit het historisch centrum het openbaar vervoer naar het authentiek stadje Nerja. Hier is de befaamde Balcón de Europa zeker een bezoek waard. De witte gevels met pastelkleurige elementen doen ons denken aan het populaire Santorini. Wandelen door het oude centrum en even uitrusten op een bank met uitzicht op zee en een verkoelend windje, heerlijk. Ontdek samen met ons wat er nog meer te beleven valt in de omgeving van Malaga.

1. Stranden om van weg te dromen

Let’s go to the beach! Na een ontspannende dag aan het strand in Malaga zijn we heel benieuwd naar de stranden van Nerja. Deze stad heeft tientallen stranden, die de beste van de Costa del Sol worden genoemd. Hier vind je zeker iets wat je bevalt: er zijn langgerekte of kleinere stranden, met boulevard, onder de Balcón de Europa, … ‘Kiezen is verliezen’ zeggen ze, dus wij gaan voor de gulden middenweg en maken een lange strandwandeling. Op die manier combineren we enkele stranden. Hand in hand wandelen we met de voeten in het water langs Playa Burriana, Playa Calahonda, Carabeo Beach, Playa Carabeillo en we eindigen op Playa Caletilla. Op dit strand vertoef je het langst onder de avondzon en neem je nog een verfrissende duik.

TIP: heb je behoefte aan wat privacy? Ga dan op zoek naar verborgen baaien zoals in de Acantilados de Maro-Cerro Gordo.

2. Bezoek de ontzagwekkende Grotten van Nerja

Misschien wel de grootste toeristenpleister van Nerja zijn de Cuevas de Nerja. Dit grottencomplex werd in 1959 ontdekt door 5 jongeren en bevat ’s werelds langste en grootste stalactiet, van wel 33 meter lang. De Spaanse zomers kunnen echt warm zijn, dus we bezoeken de grotten van Nerja in de middag. In de grotten waan je je meteen in een andere wereld, die voor velen nog helemaal onbekend is.

TIP: in de zomermaanden juni of juli woon je hier een muziek- en dansfestival bij. Een concert in deze natuurlijke, ondergrondse omgeving is een onvergetelijke ervaring.

3. Een verfrissende rivierroute

Tijd voor actie. Nu onze batterijen helemaal zijn opgeladen, trekken we naar het natuurgebied van Nerja. Gelegen tussen de Sierras de Tejeda, Almijara en Alhama Natuurpark kronkelt de Río Chillar door het Spaanse landschap. Hier maken we een avontuurlijke wandeling door de Chillar rivier vol met stroomversnellingen, rotsblokken en overhangende rietstengels. Je leest het goed, deze wandeling is volledig (90% van de tijd) met de voeten in het water, maar dit water is wel 29°. Na enkele tussenstops waar we even tot rust komen, wandelen we verder tussen de kronkelende kloof die ons zelfs een beetje doet denken aan de Europese miniversie van de Antelope Canyon in Arizona. Je kan verder lopen door de rivier tot het eindpunt Vado de Los Patos, voor een wandeling van 16 km heen en terug.

TIP: probeer deze wandeling doordeweeks te doen, want in het weekend is dit een populaire plek voor de lokale bevolking.

4. De kracht der natuur

Geen fan van avontuurlijke wandelingen? Spring in de kajak voor een leuke route langs de Cascada Grande de Maro, een waterval tussen de stranden van Maro en het strand La Caleta. Je kajakt tussen de kliffen en roeit door nauwe doorgangen heen. Uiteindelijk arriveer je bij de immense waterval. Vanaf de zee heb je het beste panoramisch uitzicht op de waterval. Deze waterval van wel 15 meter hoog komt voort vanuit de grotten van Nerja, door de Sanguino-stroom.

5. Romantiek in Frigiliana

Wie niet genoeg kan krijgen van karakteristieke dorpjes brengt vanuit Nerja of Malaga een bezoek aan Frigiliana. De kronkelende straten nemen je enkele hoogtemeters mee naar het mooiste dorp van Andaloesië. Ideaal voor een romantische foto!

Met deze tips ontdek je gegarandeerd het mooiste van Malaga en haar omgeving. Ben je nog op zoek naar de hoogtepunten van deze Spaanse stad, check dan hier wat te doen in Malaga.

Lees meer over: Europa   Hotspots   Malaga   Spanje   Stedentrips  
Gerelateerde verhalen