5x instagramwaardig Berlijn

Is Berlijn fotogeniek? Wij laten je graag de andere kant van deze stad zien en delen onze favoriete Instagram plekken mét tips & tricks. Oordeel zelf..

De Tempodrome: next level circustent

Dit moderne gebouw aan de westkant van de Potsdammer Platz lijkt op een futuristische circustent. Maar de Tempodrome is eigenlijk een multifunctionele evenementenlocatie. Tip: speel in je foto met interessante vorm van het gebouw.

Station Rathouse Steglitz: de gele parel van Berlijn

Onze tip: kijk ook eens verder dan de geijkte hotspots. Soms hoef je niet te ver zoeken en ga je letterlijk onder de grond. Zoals bij het befaamde metrostation Rathaus Steglitz, een S-Bahn vlakbij het centrum van Steglitz. Een streling voor het oog met de strakke lijnen en felle kleuren. Voor een verrassend effect leg je dit vast op de gevoelig plaat met een long-exposure shot.

Adres: Station Rathouse Steglitz, 10785 Berlijn, Duitsland

Streetshot aan Potsdamer Platz

Eén van de bekendste, grootste en drukste pleinen van Berlijn: Potsdammer Platz. Het verkeer raast langs je heen terwijl je je vergaapt aan de enorme, moderne gebouwen. Sinds jaar en dag is dit een belangrijk zakencentrum van Berlijn. In een zijstraat vind je zelfs nog een verlaten grenswachttoren uit de tijd van de Koude oorlog.
Tip: breng zeker een bezoek aan het Panoromapunkt. Hier vind je de snelste lift van Europa die je in ‘no-time’ (lees 20 seconden) naar 100 meter hoogte brengt. Vanaf die indrukwekkende hoogte zie je de Brandenburger Tor, Tiergarten, Reichstag en uiteraard Potsdamer Platz.

Adres: Postdamer Platz 1, 10785 Berlijn, Duitsland

Galerie Lafayette, duizelingwekkende architectuur

Een ruwe diamant in de chicste winkelstraat van Berlijn. Niet alleen begeerd door shopaholics, ook fotografen leven zich hier uit. Deze explosie aan voren en lijnen vormen een complementair geheel als resultaat. Tip: verander zo nu en dan je perspectief voor een originele foto.

Adres: Friedrichstraße 71, 10117 Berlijn, Duitsland

Het futuristische Marie-Elisabeth-Lüders-Haus

Prepare your wide-angle lens. De 2 delen het Paul-Löbe-Haus en Marie-Elisabeth-Lüders-Haus symboliseren de eenheid van Oost- en West-Duitsland. Ook maken ze samen met de bondskanselarij deel uit van de federale rij, wat een architectonisch symbool van de Duitse eenheid is.
Tip: Loop na je bezoek door naar de Reichstag. In dit parlementsgebouw uit 1894 ga je helemaal naar boven en geniet je van een panoramisch uitzicht. Reserveer dit even van tevoren.

Adres: Adele Schreiber Kriegel Strasse 1, 10117 Berlijn, Duitsland

Om even terug te komen op de eerste vraag: ja, Berlijn is fotogeniek. Dus leef je uit tijdens je volgende citytrip Berlijn.

Liefs,

Lesley Van Loon & Yannick Merckx

Lees meer over: Berlijn   Duitsland   Europa   Hotspots   Stedentrips  
Gerelateerde verhalen