5x relax tips om te ontspannen in de Dominicaanse Republiek

Droom je van relaxen in de schaduw van een palmboom op parelwitte zandstranden? Open je ogen in de Dominicaanse Republiek en die droom wordt werkelijkheid. Vier je vakantie in de Dominicaanse Republiek, dan is een tropisch strand nooit ver weg. Onderbreek je geluier om even die perfecte golf te pakken op de surfplank. Maar maak je niet té druk; de Dominicaanse Republiek is de vakantiebestemming bij uitstek om helemaal tot rust te komen. Dat doe je trouwens niet alleen op het strand. Met deze 5 tips ontdek je dit Caribische land zonder moe te worden.

1. Zon, zee en strand in Punta Cana

Zon, zee en strand: drie woorden die Punta Cana perfect samenvatten. In deze populaire oostelijke regio van de Dominicaanse Republiek draait alles om relaxen. Dankzij meer dan 30 kilometer aan hagelwitte zandstranden is er altijd een rustige plek te vinden om je handdoek uit te spreiden. Cabeza de Toro Beach is zo’n parel. Spierwit zand, rijen palmbomen en een azuurblauwe zee. Strek je uit op een ligbed of plof neer op een zitzak met je voeten in het warme zand. Zonnebril op, een glas suikerrum als verkoeling en het chillen kan beginnen.

Tijdens een verblijf in een hotel in Punta Cana ziet iedere dag tijdens je vakantie Dominicaanse Republiek er zo uit. Een All Inclusive zorgt voor de ultieme relaxervaring. Dan zijn niet alleen de zonnestralen gratis, maar de drankjes ook. Een luxueuze vakantie met alles erop en eraan vind je bijvoorbeeld in Royalton Bavaro.


Lees ook: 5x waarom je helemaal tot rust komt op Zanzibar.


2. Santo Domingo, de eerste van Amerika

Zonder al te veel inspanningen je vakantie verrijken met een cultureel verantwoord uitstapje? Stap in de voetsporen van Christoffel Columbus en bezoek Santo Domingo: de eerste en oudste stad van Amerika. Het was de eerste nederzetting van Columbus in Noord- en Zuid-Amerika. Breng je je vakantie door in de Dominicaanse Republiek, dan mag een bezoek aan deze koloniale stad eigenlijk niet ontbreken. Het historische centrum is een groot openluchtmuseum en staat niet voor niks op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Struin langs de gekleurde huizen naar Alcazar de Colon; het oudste fort in heel Noord-, Midden- en Zuid-Amerika waar de viceregal (onderkoning) leeft. Na een rondleiding door het fort is het tijd om te relaxen in het aangrenzende Parque Colon. Zittend op een bankje bewonder je de historische gebouwen rondom het plein. Una linda vista, wat een uitzicht!

3. Van het strand naar de jungle in de Dominicaanse Republiek

Relaxen betekent niet alleen luieren op het strand of historische gebouwen bewonderen terwijl je op een bankje in de schaduw zit. Een auto huren en op je dooie gemak het eiland verkennen is ook zeker relaxed. Ruil het warme zand tijdelijk in voor de reusachtige jungle waar dieren als kolibries, tarantula’s, slangen en iguanas je beste vrienden worden. Kun je het toch niet laten om even te chillen op het strand, zoek dan naar de verborgen paradijzen aan de westkant bij Catalina. Hier ben je even helemaal alleen op de wereld. Aan het einde van de dag wacht het comfortabele bed in het luxe Riu Palace Bavaro hotel. Maar niet voordat je jezelf in de wellness op een massage trakteert. Je laten masseren terwijl in gedachten de dag nog eens voorbijglijdt, dat is pas echt genieten.

4. Ontdek het paradijs Saona

Altijd een aanrader: een excursie boeken. En een excursie tijdens je vakantie in de Dominicaanse Republiek staat natúúrlijk in het teken van ontspanning. Ga voor een relaxte dag op zee met een dagexcursie naar het paradijselijke Saona. Vanuit het hotel in Bayahibe vertrekt de boot naar het Eastern National Park. Tijdens de tocht werk je op het dek aan je zomerse kleur. Onderweg plons je met een snorkelmasker op de kraakheldere zee in om kleurrijke tropische vissen en koraalriffen te spotten. Na het snorkelen zet de boot verder koers naar een ‘natuurlijke poel’ in zee. Dit stuk zee is heel ondiep en leent zich perfect om pootje te baden. In deze poel leven veel zeesterren; unieke dieren die zich uitstekend lenen voor een jaloersmakende selfie. De dag eindigt met een bezoek aan het privéstrand op Saona. Maak hier een romantische wandeling of relax onder de Caraïbische zon. Bestel gerust een drankje om het plaatje compleet te maken, want het drinken is bij de excursie inbegrepen. Salud, proost!

5. Keizerlijk eten in de Dominicaanse Republiek

Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar. Nou, in Nederland misschien, maar in de Dominicaanse Republiek gaat dat gezegde niet op. Hier is de lunch de belangrijkste maaltijd, waarbij je smult van warme gerechten boordevol koolhydraten. Tel niet teveel calorieën en laat het je smaken; bij een ontspannen vakantie hoort immers goed en lekker eten. De gerechten reflecteren de verschillende culturen in het land, met Spaanse, Afrikaanse en Inheemse invloeden. Het nationale gerecht is bandera dominicana, een rijstschotel met bonen en varkensvlees. Ook gegarandeerd op de menukaart: sancocho, een stoofschotel met vlees of vis, groenten en cassave. Als bijgerecht geniet je van gebakken banaan, een gerecht uit de tijd dat er nog Afrikaanse slavernij in het land was. Tussendoor eet je vers fruit of gefrituurde hapjes. En on the side? Een rumcocktail natuurlijk, gemaakt met rietsuiker uit de lokale suikervelden. Que aproveche.

Laat je deze winter verwennen op de Dominicaanse Republiek.

Gerelateerde verhalen