5x wat te doen in Kopenhagen met kinderen

Citytrippen met kinderen klinkt waarschijnlijk voor velen als een contradictio in terminis. Maar niets is minder waar. Natuurlijk spelen onze kinderen liever een hele dag in het zwembad, als het even kan totdat hun vingers verrimpeld zijn. Toch grijpen we elke kans om samen op citytrip te gaan. Een dagje in de stad is net zo leuk als een dag aan het zwembad en is wat pittiger. Na ons bezoek aan Legoland® kuierden we daarom een dagje door Kopenhagen met de kinderen. Hier onze 5 aanraders wat te doen in Kopenhagen.

1. Bootje varen

We hadden een druk programma in Kopenhagen. Je kent het fenomeen van de hop-on hop-off bus wel, die je door de stad voert en alle toeristische trekpleisters bezoekt. In plaats daarvan spring je in Kopenhagen op de hop-on hop-off boot. Kopenhagen is een beetje het Venetië van het hoge noorden door de vele binnenwateren. Wij gingen aan boord in Nyhavn, misschien wel de meest herkenbare plek van Kopenhagen met haar gekleurde huizen en tal van restaurants en bars in de buurt. De rondvarende boten liggen daar op je te wachten en varen om het half uur uit. Voor mensen die graag zelf het heft in handen nemen: je kan ook boten huren om zélf te besturen. Op zonnige dagen is het slim om vroeg te zijn.

2. Tivoli Kopenhagen

Pretpark Tivoli in Kopenhagen is een van de oudste attractieparken ter wereld (1843), bekend tot ver buiten Denemarken. Walt Disney bezocht het zelfs in de jaren ‘50 om inspiratie op te doen voor zijn eigen parken (en we weten allemaal hoe fantastisch dat heeft uitgepakt). Het pretpark is natuurlijk geëvolueerd en heeft er enkele coole achtbanen bij. Toch blijft de charme van de geschiedenis van het park aanwezig. Die unieke sfeer komt onder andere van de meer dan 100.000 sfeerlichtjes die ’s avonds worden aangestoken. Met kinderen op citytrip? Piece of cake met een stop in attractiepark Tivoli!

3. Kopenhagen streetfood

Streetfood kom je steeds vaker tegen in Kopenhagen. Lekker, duurzaam en organisch. Nog een voordeel: het is ook heel gemakkelijk. Dat is nu net wat je zoekt als je met kinderen op pad bent. Wij kozen voor de streetfoodmarkt Reffen, gelegen in een buitenwijk. De sfeer is industrieel en eigenzinnig; op het eerste zicht misschien niet meteen een plek waar je met kinderen naartoe gaat. Maar… Bas en Elodie vonden het geweldig. Bas was getriggerd door de coole vibes en de skate-invloeden, Elodie was vooral gefocust op het eten. We haalden spring rolls bij de ene en sushi bij de andere kraam. Friet van zoete aardappel en zelfgemaakte mayonaise maakten het menu compleet.

4. Wisseling van de wacht in Amaliënborg

Amaliënborg is de winterresidentie van de koninklijke familie van Denemarken. Het paleis is gebouwd rond een groot plein met in het midden het standbeeld van koning Frederik V. Dat is voor kinderen waarschijnlijk niet echt interessant (ze zien wel vaker standbeelden en grote gebouwen), maar wat hen wel zou kunnen fascineren is de wisseling van de wacht. Elke dag om 12.00 uur lossen de wachters van het koninklijk paleis elkaar af en daarbij hoort een indrukwekkende ceremonie. Je kan het vergelijken met de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace in Londen, alleen hoef je hier iets minder te dringen om het spektakel te kunnen zien.

5. Skaten, rennen, klimmen

Ondanks het koudere klimaat van Kopenhagen wist de buitencultuur ons aangenaam te verrassen. We wandelden vaak voorbij pleinen waar van alles te beleven viel. We vonden een skatepark waar Bas zijn skatehelden aan het werk kon zien, terwijl Elodie zich uitleefde in de speeltuin. Even verderop vonden we ook een Insta-perfect hotspot waar lijnen over de grond kronkelden en kinderen met steps tussen slalomden. Ook daar was een speeltoestel voor de allerkleinsten, zodat ook zij naar hartenlust konden klimmen, klauteren en glijden.

Zoals je ziet, er zijn genoeg dingen te doen tijdens een citytrip Kopenhagen met kinderen! Ook leuk om te doen is kerst in Kopenhagen, dat wil je een keer meemaken.

Lees meer over: Denemarken   Europa   Familie   Hotspots   Kopenhagen   Stedentrips  
Gerelateerde verhalen