5x zo neem je Aruba mee naar huis

Het is weer voorbij die mooie zomer… Daar zit je dan, je vakantie naar Aruba zit erop. De koffers zijn uitgepakt, de wasjes gedraaid, de vakantieverhalen verteld en de jaloersmakende foto’s gedeeld. Oftewel: het gewone leven begint weer. In plaats van uitslapen tot een uur of 10 en wakker worden met uitzicht op het witte strand in Aruba, gaat de wekker nu veel te vroeg en moet je je haasten om naar je werk te gaan. We willen allemaal het vakantiegevoel voor eeuwig ervaren, maar hoe doe je dat nou precies? In dit blog 5 tips om die fijne Aruba vibes langer vast te houden (of af en toe weer op te roepen), met een Mojito on the side natuurlijk.

1. Herinner jezelf aan een toepasselijk Arubaans gezegde

Sopi Pura ta Sali Salo, oftewel: haastige spoed is zelden goed. Toepasselijker kan dit Arubaanse gezegde niet zijn. Denk terug aan de chille vibes op Aruba waar alles in rustig tempo gebeurt en mensen geen stress lijken te kennen. Vooral tijdens het hectische dagelijkse leven in ons eigen kikkerland is het goed om af en toe eens een pas op de plaats te maken en het wat rustiger aan te doen. Herinner jezelf aan dit Arubaanse gezegde en voel je meteen al relaxter worden. Sluit je ogen, zeg in gedachten ‘Sopi Pura ta Sali Salo’ en zie jezelf weer op het witte strand liggen met een cocktail in je hand.

2. Proef letterlijk de vakantiesfeer in eigen land

Denk je nog vaak met weemoed terug aan die lange zomeravonden op een terras in Aruba? Waar de mooiste verhalen op tafel kwamen onder het genot van de beste visgerechten en cocktails? Nodig familie of vrienden uit, trek je kookschort aan, zet de pannen op het vuur en laat je kookkunsten spreken. Bereid een visgerecht en proost met dé signature cocktail van Aruba: de Aruba Ariba. Een heerlijke tropische, fruit punch-achtige cocktail met wodka, rum, de lokale likeur Coecoei, Crème de Banana, cranberrysap, ananassap en een beetje grenadine. Zo proef je letterlijk de vakantiesfeer van Aruba in eigen land aan de keukentafel.

3. Lees een boek over Aruba

Door een boek te lezen verplaats je je al snel in het verhaal. Lees je een boek over Aruba, dan heb je dus het gevoel dat je weer terug op Aruba bent. Onze leestip: de Aruba Monumentengids. In dit boek ontdek je de mooiste historische plekken op het eiland. Zo lees je meer over de California vuurtoren, waar je tijdens je vakantie op Aruba nog een van je beste selfies nam. Bijkomend voordeel: met deze gids doe je meteen inspiratie op voor je volgende reis naar One happy island. Zo houd je het vakantiegevoel nog even vast en begint tegelijk de voorpret voor je volgende vakantie. Als dat geen smile op je gezicht brengt…

4. Neem een typisch Arubaans souvenir mee naar huis

Een typisch Arubaans souvenir is een product van Aruba Aloë. De meest helende plant ter wereld, Aloë vera, groeit als kool op het eiland en was ooit het grootste exportproduct van Aruba. Bij de Aruba Aloë-fabriek krijg je een bijzonder inkijkje in hoe verzorgingsproducten, zonnebrandproducten en andere beautyproducten van Aruba Aloë gemaakt worden. In de naastgelegen winkel, maar ook bij andere Aloë-winkels op het eiland, shop je een keur aan fantastische verzorgingsproducten. Niet alleen goed voor je lichaam; de geur doet je direct weer aan Aruba denken.

5. Pas een typisch Arubaans gebruik toe

Aruba staat bekend om ongeëvenaarde gastvrijheid en vriendelijke locals. De ongedwongen sfeer en de vrolijke mensen bezorgden het eiland niet voor niets de bijnaam One happy island. Neem deze Arubaanse gebruiken over eenmaal terug in Nederland. Begroet je medemens met een lach, geef ze een compliment en je zult zien dat je bij andere mensen een smile op het gezicht tovert.

Lees meer over: Aruba   Caribisch gebied   Going local   Samen weg  
Gerelateerde verhalen