7 redenen om verliefd te worden op de Griekse eilanden

Van parelwitte stranden en gezellige dorpjes tot bergen vol avontuur. De Griekse eilanden zijn een vakantiebestemming om van te dromen. Of je nu voor Kreta, Rhodos of Santorini kiest, de eilanden bieden voor elke reiziger wat wils.

Onze collega, Matthias, trok twee weken op rondreis naar de Griekse eilanden. En met plezier delen wij zijn ervaringen en prachtige foto’s. Van de onbewogen natuur tot de lekkere Griekse keuken. En van het rijke verleden tot het warme weer. Nog niet overtuigd over de mogelijkheden? Dan geven wij enkele redenen waarom een rondreis of een vakantie op de Griekse eilanden een must-do is.

1. De vakantiebestemming van je dromen

De Griekse stranden zijn de ideale plek om tijdens een strandwandeling te luisteren naar de golven en even aan niets te denken. Je komt hier helemaal tot rust. Genieten van het leven is dan ook een traditie op de eilanden. Ontdek het prachtige Santorini, word verwend door de Griekse keuken op Rhodos of kom tot rust na een natuurwandeling in Kreta. Je vindt zeker de bestemming van je dromen.

2. Ontelbaar veel keuze op de Griekse eilanden

Natuurlijk zijn de bovengenoemde plekken niet de enige waar je volop ontspant. In totaal liggen er meer dan 6.000 eilandjes verspreid ten zuiden van het Griekse vasteland. Dit verklaart waarom het zo moeilijk is om een keuze te maken. Welk eiland bezoek je nu eerst? Neem nu Zakynthos met zijn prachtige Blue Caves of de warmwaterbronnen van Kos. En vergeet de Tempel van Artemis in Corfu ook niet.

Wist je trouwens dat de Griekse eilanden al sinds de klassieke oudheid bekend staan als vakantiebestemming? Zelfs de oude Romeinen wisten al waarom ze hier op vakantie gingen. De zon schijnt dan ook vaak uitbundig, de dorpjes zijn er gezellig, de stranden prachtig en het eten lekker. Om dan maar te zwijgen van de rust die er hangt. Helemaal zen worden dus!


Lees ook: Kreta en Kos tips: veilig vakantie vieren op de mooiste plekken van Kreta en Kos


3. De Griekse keuken

We kunnen maar niet ophouden over het lekkere eten. De eilanden staan vol olijfbomen, olijfolie is dan ook het basisingrediënt van de Griekse keuken. Ook producten zoals feta, honing en verse vis komen hier vaak aan bod. En zo goed als elke maaltijd wordt afgesloten met een heerlijke portie fruit. Liefhebbers consumeren ook een glaasje lokale raki bij hun eten.

Zoek de rust en traditie op in een gezellig lokaal restaurantje of ook wel taverna genoemd. Hier geniet je volop van de subtiele toevoeging van specerijen zoals munt en kaneel. Een feestje voor je smaakpapillen, dat verklappen we je al. Kies voor een frisse tzatziki, ovenverse moussaka of gegrilde dolmades. Smakelijk!

Kies voor een frisse tzatziki, ovenverse moussaka of gegrilde dolmades. Smakelijk!

4. Zon, zee, strand

Relaxen doe je op de goudkleurige zandstranden of hagelwitte kiezelstranden. Geniet in alle rust van de heerlijke zeewind en het warme zand. Zonaanbidders voelen zich direct thuis op de Griekse eilanden. Je vergeet meteen al je zorgen na een dagje zonnen in het mooie Griekenland. Vergeet je natuurlijk niet in te smeren en genoeg water te drinken.

5. Een paradijs voor natuurliefhebbers

Even genoeg van het zonnen? Als je van natuur houdt, ben je op de Griekse eilanden op de juiste plek. Trek door de bergen, wandel door ellenlange bergpassen, bezoek een vulkaan en ga op zoek naar zeeschildpadden. De bosrijke bergen en kleurrijke bloemenvelden brengen je meteen tot rust.

De bekendste wandeling op Kreta is ongetwijfeld die door de Samariakloof. Hier wandel je door een ravijn van 16 kilometer lang en word je beloond met een adembenemend uitzicht op de Middellandse zee. Tijdens je zonnige wandeling word je reukzin volop geprikkeld door de geur van tijm, basilicum en munt. Deze kruidenmix staat ook bekend als de ‘mountain tea’ die ze serveren op dit eiland.

6. Gezellige Griekse dorpjes

Kreta is natuurlijk niet het enige eiland met authentieke dorpjes die rust en ontspanning uitstralen. Wandel door de talrijke authentieke straten en ontdek de leuke marktjes waar locals je van de Griekse cultuur laten proeven. Massatoerisme staat in deze buurten niet in het woordenboek, je komt hier om echt ondergedompeld te worden in het lokale gebeuren.

Of je nu kiest voor Rhodos-stad of Chania op Kreta, de dorpjes en steden stralen allemaal een typische Griekse charme uit. Vergeet niet om af en toe een foto te nemen, want de gezellige stadjes zijn meer dan fotogeniek.

7. Straffe verhalen uit een verleden

Wat is een vakantie Griekse eilanden zonder het oude Griekse rijk gezien te hebben? Wandel tussen de vele ruïnes en ontdek de Minoïsche paleizen van Knossos of Phaestos op Kreta. Laat je betoveren door de ommuurde middeleeuwse stad van Rhodos of waan je in het machtige rijk van de Grieken tijdens je wandeling in Akrotiri, die net onder de voet van de Santorini vulkaan ligt. Elke ruïne, elke tempel en elke stad heeft zijn eigen historisch verhaal. Het is net alsof je in een ander tijdperk bent beland. Ontdek de mysteries van de Griekse eilanden en laat je verbeelding spreken.

Een vakantie op de Griekse eilanden is dus een aaneenschakeling van rust, ontspanning en vooral veel zon! Een must-do dus als je opzoek bent naar een echte relaxvakantie. Op zoek naar nog meer inspiratie? Lees dan onze andere Griekenland blogs.

Ontspannen op vakantie

Met TUI ga je met een gerust hart op vakantie. Heb je al geboekt en verandert er voor vertrek iets in je eigen situatie of op bestemming? Dan maak je zonder problemen gebruik van de omruilgarantie.

Lees meer over: Griekenland   Hotspots   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen