7 tips om je dag sportief te beginnen in Egypte

Toch apart: als we op vakantie zijn, eten we altijd nét iets meer eten dan thuis. Ik snap het wel. Geen verplichtingen. Geen moeten, maar mogen, relaxen en vooral de hele dag heerlijk eten. Maar hoe kunnen we dat meer in balans brengen? Tijdens mijn reis naar Egypte heb ik zo veel mogelijk sportmogelijkheden uitgeprobeerd. En nee, dan heb ik het niet over piramides beklimmen. Al deze sportuitspattingen kon ik gewoon doen tijdens mijn verblijf in hotel Baron Resort in Egypte.

1. Rondje snorkelen

Voor hotel Baron Resort ligt een prachtig huisrif. Trek je snorkeloutfit aan, wandel op je slippers de steiger af en neem een duik in deze onderwaterwereld. Wauw, je weet niet wat je ziet! En dat gewoon voor de deur. En oh ja, zonder dat je het doorhebt, ben je ook nog eens in beweging. Perfecte combi van inspanning en ontspanning.

2. Beach walk

Het is ochtend en nog lekker rustig op het strand. De zon komt langzaam op en de kleur van het zand verandert in goud. De perfecte ingrediënten om een goede strandwandeling te maken!

3. Potje tennis

Zin om een balletje te slaan? Ook dat kan hier. Lekker een potje tennissen in de ochtendzon. Forehand en backhand? Geen idee. Ik als groentje had totaal geen tenniservaring. Mijn ontwikkelpunt is dat ik de ballen ietwat te hoog sla. Wel weer een leuke ervaring om mee te nemen naar huis.

4. Work-out

Overal waar je bent kun je oefeningen doen. Dit kan in je hotelkamer, op het strand, in de gym, overal waar jij wilt! Denk daarbij aan opdrukken, squats, sit-ups of die hele vervelende burpees. En als beloning neem je een verkoelende duik in de zee.

5. Baantjes trekken

Het is warm en het zwembad nodigt je uit om een duik te nemen. Doe dit! Want zwemmen is enorm goed voor je. Doe een wedstrijd met je reismaat. Wie het snelst aan de overkant is, mag kiezen in welk restaurant jullie vanavond aanschuiven.

6. SUP (stand up paddling)

Het water is zo helder in Egypte dat je alle vissen al vanaf de kant kunt zien. Huur een SUP-plank of een kano en bewonder de onderwaterwereld van boven. Lekker peddelen over open water en genieten van de omgeving. En het is nog een goede work-out ook. Ik ben hier gegrepen door het SUP-virus.

7. Volleybal

Ook zo’n sport die ik eigenlijk nooit doe. Lekker met je voeten in het zand een flinke portie vitamine D opnemen terwijl je een leuke en effectieve work-out doet. Ideaal. Ook schept het een band met je mede-hotelgenoten.

Uitsloven hoeft niet: sporten op vakantie doe je zo. Sporten in Egypte kan in het Baron Resort. Lees ook hoe het is om alleen all inclusive te verblijven in Egypte.

Lees meer over: Afrika   Egypte   Hoteltips   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen