Snel verveeld op je strandbed? 5x daarom is Lanzarote jouw ideale vakantiebestemming

Je hebt mensen die het liefst de hele vakantie lang op een strandbed liggen te bakken. Halve week de ene kant, halve week de andere kant. Zo’n type mens ben jij … dus niet. Jij hebt na een half uur handdoek al je favoriete ijssmaken op volgorde gerangschikt, de perfecte zonnebril voor elk uur van de dag geselecteerd en het ultieme zwembadsprong-competitieschema uitgedacht. En daarna wil het (inmiddels onrustige) lijf ook wat. Tijd voor actie.

Lastig kiezen

En actie, die krijg je op Lanzarote. Het wordt zelfs nog lastig kiezen uit alle leuke activiteiten die er te doen zijn. Alvast de oplossing vanuit ons: boek een lekker lange vakantie. Zo vink je alles gemakkelijk af.

1. Hole-in-one

Breng je het balletje graag aan het rollen, dan word je héél blij van de bijzondere golfbanen die de archipel rijk is. De mysterieuze maanlandschappen en zwarte stranden maken het lopen van je holes heel wat magischer dan dat je gewend bent in ons vlakke (Neder)land. Om het over de stromende regen alhier maar helemaal niet te hebben.

Niet verder zoeken en het liefst de hele week doorbrengen op de golfbaan? Bij TUI boek je een complete golfvakantie (inclusief retourvlucht, huurauto, 3 greenfees van 18-holes, en een golftas mee aan boord) waardoor je over de organisatie ook niet meer na hoeft te denken. Da’s nog eens een hole-in-one, dunkt ons

2. De (surf)plank niet misslaan

Als je aan zon, zee en strand denkt, denk je ook aan … surfen. Daarvoor ben je op Lanzarote helemaal aan het juiste adres. Zo kun je bijvoorbeeld naar El Quemao aan de noordwestkust van het eiland gaan. Deze plek, tegenover het vissersdorp La Santa, staat bekend als een van de beste surfplekken ter wereld. Je vindt hier krachtige golven met perfecte tubes op de dagen met hoogtij. Bij San Juan, waar regelmatig lokale kampioenschappen plaatsvinden, vind je dan weer geweldige linkse golven: het type golf waarop je optimale surftijd krijgt.


Lees ook: Waar is het warm in april? 5x hier schijnt de zon


3. Duiken, duiken, duiken

Bij ‘het nemen van een frisse duik’, denkt de fanatieke strandbedligger aan het voorzichtig dippen met de grote teen, maar jij ligt in gedachten al tussen Nemo en z’n ouders. Daarom moet je eenmaal op Lanzarote zeker naar, Europa’s eerste onderwaterbeeldenmuseum. Nog geen jarenlange duikervaring? Niet erg. Het museum bezoek je ook als beginnend duiker.

Waterratten vanaf 8 jaar doen op Lanzarote ook al mee, als ze willen. Aan de hand van gecertificeerde instructeurs krijgen ze een leuk beginnersvoorproefje tijdens de Native Leer Duiken- dubbele proefduik. En oja, vergeten we bijna Puerto del Carmen, misschien wel de populairste plek op het eiland om te duiken, met als hoogtepunt de zes scheepswrakken net buiten de haven.

4. Zwemmen, snorkelen en kajakken

Voelt duiken toch iets te veel als een letterlijke sprong in het diepe? Het water op Lanzarote is al een hele fijne activiteit op zich. Zo kun je op kajak- en snorkeltocht (inclusief picknick op het strand), of ga je met het jongere kroost all in bij Aquapark – Costa Teguise. Neus dicht en bommetje maar! Twee totaal verschillende ervaringen, maar hé, het één sluit het andere niet uit.

5. Buikje gezond rond eten

Van al dat gegolf, geduik en gezwem krijgt een mens trek. En waar kun je dan beter zijn dan in Spanje? Tapas bij de lunch, tapas bij het avondeten, en tapas … – nee oké, niet bij het ontbijt. De gastronomie op de archipel is een feest. Je rolt van de ene sharing platter in de ander, en krijgt op iedere hoek de lekkerste paella geserveerd. Gezond eten voert hier de boventoon. Verse vis en gegrilde groenten zijn aan de orde van de dag. En ook die van de dag erna.

Een nachtje (over) slapen

Zo. Dat waren ze dan. Rest ons nu alleen nog twee heerlijke overnachtingsplekken te tippen. Bekijk het Seaside Los Jameos zelf maar eens. Een ideale ligging, elke avond vers en heerlijk culinair eten op het menu, en uitsluitend uitstekend verzorgde kamers. Liever overnachten in een appartement? Wij zijn fan van de comfortabel uitgeruste appartementen van Barcarola Club. De (centrale) ligging is zowel fantastisch als verrassend, want in de tuin en aan het zwembad heerst er een serene rust, terwijl de zee en de gezellige boulevard nooit ver weg zijn.

Of je nu de prachtige landschappen ontdekt met golf, de golven trotseert tijdens het surfen of de onderwaterwereld ontdekt met snorkelen … Lanzarote biedt veel meer dan slechts een zon-, zee- en strandvakantie. Benieuwd naar de andere kanten van het eiland? Lees hier wat te doen op Lanzarote voor meer inspiratie en tips.

Lees meer over: Europa   Hotspots   Lanzarote   Spanje   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen