Alleen en all inclusive in Egypte: voor alles een eerste keer

In het vliegtuig naar Egypte vraagt mijn buurman of mijn vriend soms ergens anders zit. Maar niets is minder waar. Ik ga alleen op vakantie! Ik kan wel zeggen dat ik een ervaren solo reiziger en een backpack-pro ben. Met mijn rugzak trek ik door heel Azië, zonder plan of te weten waar ik die avond slaap. En nu, nu ga ik naar Egypte, en verblijf ik all inclusive in Baron Palm Resort. Iets wat ik, alleen, nog nooit eerder heb gedaan. Maar als ik alvast een tipje van de sluier mag oplichten: op deze plek is dat echt geen straf.

Absolute vrijheid

Terwijl ik op mijn balkon de eerste zonnestralen voel, vraag ik me af wat ik vandaag ga doen. Naar het strand, snorkelen of mensen kijken (love it) terwijl ik me verschuil achter dat ene boek dat ik al zó lang wil lezen? Of werk ik mijn bucketlist af en kies ik voor een quadsafari door de woestijn bij zonsondergang? It’s up to me!

Uit je comfort zone

Vreemd vind ik het wel om uit m’n comfortzone te stappen. Want het is hier verplicht niks doen. Iets wat ik totaal niet gewend ben. Even het drukke leven van thuis loslaten. Op dag twee heb ik al een aantal voordelen gevonden. Uitslapen tot je wakker wordt. Een goed plekje vinden in de zon en mijn favo drankje scoren. Uitkijken naar de dagverse mezze terwijl ik net mijn fruitsalade en koffie op heb. Ook kom ik erachter dat de gym hier uitgebreider is dan mijn eigen sportschool. En doe ik hier activiteiten die ik thuis nooit doe. Zoals beachvolleyballen of snorkelen in het huisrif. Voor de nodige ontspanning duik ik de spa in, met volop keuze uit verschillende massages. Ik ga dit nog missen. Ook rondom het zwembad is het een oase van rust. Dat is het voordeel van Baron Palms Resort: het is een adults only hotel. Nog even en ik wil niet anders meer!

Nieuwe omgeving nieuwe mensen

Alleen hoeft niet letterlijk alleen te zijn. Voor je het weet ben je al in contact met mensen. Een praatje in het vliegtuig of in de bus onderweg naar het hotel toe. In het Baron Palm Resorts is het personeel ontzettend gastvrij. De ober kent me intussen bij naam en vraagt hoe ik heb geslapen terwijl hij mijn bord vol lekkers aan tafel brengt. Maar ook tijdens een snorkelexcursie leer ik nieuwe mensen kennen, waar ik ’s avonds bij aansluit voor het diner. Een babbeltje met de locals is ook interessant. Ik ben ineens heel wat Egypte wist je datjes rijker. En ik sluit de dag af met een nieuw ontdekte cocktail. Op aanraden van de barman.

Ook enthousiast geworden? Het Baron Palms Resort is zeker een aanrader. Nog meer tips over alleen op vakantie gaan lees je in dit artikel.

Lees meer over: Achter het nieuws   Afrika   Egypte   Vakantienieuws  
Gerelateerde verhalen