Apps om het noorderlicht te zien

Op reis naar het Hoge Noorden? Bereid je maar voor: met een beetje geluk streep je weer een fenomeen van je bucketlist af. Want als je naar Scandinavië gaat, wil je het noorderlicht natuurlijk niet missen. Om je zoektocht wat makkelijker te maken, stelden we een lijst op met handige apps om eenvoudig het noorderlicht te spotten.

1. My Aurora Forecast

Deze app doet nauwkeurige voorspellingen voor uren en dagen waarop het noorderlicht te zien is. Daarbij houdt de app ook rekening met de kans op bewolking. Super handig: de kaart waarop je kunt zien hoe krachtig het noorderlicht is en hoe ver de reikwijdte is.

My Aurora Forecast voor AndroidMy Aurora Forecast voor Apple

2. Aurora Notifier en Aurora Forecast

Deze overzichtelijke apps laten een aardbol zien waarboven het noorderlicht weergeven wordt. Zo weet je direct waar het noorderlicht actief is. Wil je geen kans missen? Schakel dan je meldingen in voor een notificatie als het noorderlicht actief is.

Aurora Notifier is geschikt voor AndroidAurora Forecast is geschikt voor Apple

3. Northern Eye Aurora Forecast

Pling! Houd je telefoon in de gaten, want zodra er kans is om het noorderlicht te spotten, krijg je een melding van de app Northern Eye Aurora Forecast. Of bekijk de wereldbol van deze populaire app om te zien waar je moet zijn.

Northern Eye Aurora Forecast voor AndroidAurora Now – Northern Lights (lijkt op de Northern Eye Aurora Forecast) voor Apple

Wil je dit sprookjesachtige fenomeen met eigen ogen zien? Beleef het noorderlicht in Lapland!

Lees meer over: Europa   Finland   Travel hacks   Wintersport  
Gerelateerde verhalen