Aquila hotels: beleef Kreta op z’n mooist

Of je nou op zoek bent naar een strandvakantie voor het hele gezin, romantisch met z’n tweeën wil genieten of je wil onderdompelen in cultuur: bij de Aquila hotels beleef je Kreta in luxe. We vertellen je in dit blog alles over deze fijne hotels en wat er in de buurt te doen is. Welke kies jij?

Aquila Rithymna Beach – een luxe familiehotel op Kreta

In het noordoosten van Kreta ligt Aquila Rithymna Beach. Een echt familiehotel aan een 500 meter lang goudgeel zandstrand op slechts 7 kilometer van Rethymnon. En of je nou toe bent aan tijd voor jezelf of gezelligheid met het hele gezin, in dit Aquila hotel vind je de perfecte combinatie van beide. In de Kri Kri kidsclub zijn de kinderen hele dagen zoet. Van strand- en waterspelletjes, knutselen en voorstellingen tot aan dansen in de disco en nog veel meer… Ze willen nooit meer naar huis. Voor de allerkleinsten (0 tot 3 jaar) is er een crèche. En tieners? Die gaan op pad met hun eigen leeftijdsgenoten. Zo heb jij even tijd voor jezelf. Dobber ongestoord in het zwembad of dein mee op de rustige golven van de zee. En op je eigen ligbed heb je alle tijd voor dat ene boek.

Natuurlijk zijn er ook leuke uitstapjes om met het hele gezin te ondernemen. Wedden dat jij stiekem net zo blij wordt van een dag vol waterpret in het Aquaplus waterpark als de kinderen? En wil je meer van de omgeving zien? Ga dan met z’n allen naar het 16e-eeuwse Venetiaanse fort Fortezza, aan de westkant van Rethymnon. Het kasteel zelf is al indrukwekkend om te zien, en daar krijg je als bonus een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee en de stad bij.

Van zo’n actieve dag krijg je gegarandeerd trek. Gelukkig hoef je je met de All Inclusive formule van dit Aquila hotel niet druk te maken over het avondeten. Je schuift zo aan in een van de restaurants. Proef de Griekse en Kretenzische gerechten met lokale ingrediënten in het à-la-carterestaurant Ancient Eleftherna. Of wat dacht je van verse kreeft tijdens een romantisch diner aan het strand bij restaurant Oceana? Proost samen met een goed glas lokale wijn op een heerlijke vakantie.

Aquila Porto Rethymno – waar stad, strand en luxe samenkomen

Relaxen op het strand, cultuur snuiven in Rethymnon en je volledig in de watten laten leggen. Is dat jouw idee van de perfecte vakantie? Dan maakt je hart een sprongetje bij Aquila Porto Rethymno. ’s Ochtends staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar en daarna is het tijd om de stad te verkennen. Het Aquila hotel ligt direct aan de promenade, dus het is maar 10 minuten lopen naar het hart van de voormalige Venetiaanse badplaats Rethymnon. Slenter door de smalle straten vol bloemen en langs winkels naar de pittoreske haven. Tijd om vanaf het terras even te genieten van het uitzicht op de haven vol dobberende vissersboten . En ook een bezoek aan het archeologisch museum in de Heilige St. Franciscus Kerk is een aanrader. Hier bewonder je vondsten van de opgravingen rond Rethymnon uit de Romeinse tijd.

Heb je je portie cultuur gehad? Eenmaal terug bij het Aquila hotel kom je helemaal tot rust in de sauna of het stoombad. Of relax de rest van de dag op het strand. Even afkoelen in zee, luieren op een ligbed en verder even helemaal niets…

Wil je meer mooie plekken ontdekken op Kreta vanaf het hotel? Trek dan je wandelschoenen aan en ga voor meer actie en avontuur naar de Samariakloof vanuit Rethymnon. Dit is de langste kloof van Europa. Of leer over de historische stad Rethymnon tijdens een Kretenzische avond met wijnproeverij.


Lees ook: Samariakloof en Imbroskloof – Kreta voor echte avonturiers


TUI BLUE Elounda Village – een romantische vakantie voor twee

Tijd voor elkaar, compleet ontspannen in een romantisch Grieks decor? Daar weten ze in TUI BLUE Elounda Village wel raad mee. Dit Aquila hotel ligt in het noordoosten van Kreta in de Mirabello baai vlak bij het vissersdorp Elounda. En het is niet voor niets dat beroemdheden als Leonardo di Caprio en Lady Gaga je al voor gingen. In dit luxe paradijs ontbreekt het je aan niets. Vanuit je luxe bungalow plons je zo in je eigen privé-infinity pool om oneindig te genieten van het uitzicht over zee. En in de award winnende spa vind je alles voor ontspanning: van thalassotherapiebehandelingen, massages en stoombaden tot aan beautybehandelingen. ’s Avonds eet je verse visgerechten in het Mirabello à-la-carterestaurant terwijl je uitkijkt over de baai. Of verras je je lief met exclusive private dining?

Wil je er met z’n tweeën op uit? In de buurt van Aquila TUI BLUE Elounda Village is genoeg te doen. Ga bijvoorbeeld samen een dag naar de tweede grootste stad van het eiland: Agios Nikolaos. De pastelkleurige huizen en de blauwe lagune zijn betoverend om te zien tijdens de zonsondergang.

Vergeet niet om de mooiste momenten van je vakantie vast te leggen. Zo geniet je nog lang na van je vakantie op Kreta. Waar je de meest fotogenieke plekken vindt? Gaëlle laat de Instagram hotspots op Kreta zien.

Lees meer over: Griekenland   Kreta   Op 1 oor   Samen weg  
Gerelateerde verhalen