Aruba in beeld: 5 momenten die je vakantie verrijken

Nood aan een tropische getaway op een ‘happy island’? Dan is Aruba het ultieme antwoord. Deze prachtige zomerbestemming heeft alles in zijn mars voor een geslaagde vakantie. Dus maak je borst maar al nat voor parelwitte stranden, een azuurblauwe zee en temperaturen rond de 28 graden, die samen met een Caraïbische bries zorgen voor het ideale klimaat. We verblijven een week op het mooie Aruba en nemen jou maar al te graag mee op onze vakantie.

1. Oranjestad, een kleurrijk plaatje

We beginnen in de hoofdstad van Aruba: Oranjestad. We lopen door straten met pastelgetinte huizen, koloniale panden en luxueuze winkels, afgewisseld met hotels en casino’s. Groot is het hier niet, maar dat maakt het niet minder charmant.

2. Het icoon van Aruba: de flamingo

Na de straten van Oranjestad te ontdekken, stappen we de boot van het Renaissance Wind Creek Aruba hotel in en kort daarna staan we op hét eiland van Aruba: Flamingo Beach. Eens aangemeerd zien we al snel dat dit inderdaad een van de mooiste stranden op Aruba is.

Tip: Let wel op dat je voorrang verleent aan de flamingo’s, want zij zijn wel de big bosses hier op het strand.

3. De magische onderwaterwereld ontdekken

Een van onze mooiste momenten in Aruba… Baby Beach en Tres Trapi onze ultieme favoriete snorkelplekken geworden. Met onze zwemvliezen in de ene hand en onze snorkel in de andere gaan we het helderblauwe water in en komen we het volgende prachtige wezen tegen…


Ontdek meer van de onderwater wereld in dit blog


4. Arikok Nationaal Park, een andere planeet

Na uren in het water is het tijd om terug aan land te gaan. Op naar het Arikok Nationaal Park. We stappen een oneindig landschap binnen met ongebruikelijke landformaties van lava, kwartsdioriet en kalksteen. Het doet ons denken aan een Marslandschap. Even een wauw-moment hier…

Gouden tip: Ga in de vroege voormiddag of late namiddag, want het kan hier enorm warm worden. Verder is de warme gloed die bij zonsondergang zichtbaar is, prachtig om moody foto’s te nemen.

Foodtip: Als je fan bent van verse vis, moet je zeker een bezoek brengen aan restaurant Zeerovers Aruba. Een unieke en pure beleving.

Tip voor dierenvrienden: Op weg naar Baby Beach zal je hoogstwaarschijnlijk ter hoogte van Saint Christoffelbergweg een kudde vriendelijke ezels tegenkomen. Deze viervoeters zijn duidelijk mensen gewoon en steken maar al te graag hun kop even in de auto binnen.

5. Natuurlijke zwembaden, een magisch gegeven

In het Arikok Nationaal Park wandel je uren. We wandelen door het park naar een natuurlijk zwembad: Conchi. Heerlijk warm water omgeven door rotsen waar de golven tegen slaan. Heerlijk dippen noemen we dat. Hou er wel rekening mee dat je toegang moet betalen (11 dollar).

Genieten van de natuur, het heerlijke eten en elkaar. Wij zijn een ervaring rijker op Aruba. Beleef Aruba niet alleen in beeld, in dit blog lees je hoe je het eiland mee naar huis neemt. Bekijk ook de prachtige beelden van Cuba en Mexico.

Lees meer over: Actie!   Aruba   Caribisch gebied   Samen weg  
Gerelateerde verhalen