Aruba in beeld: 5 momenten die je vakantie verrijken

Heb jij dringend behoefte aan een tropische vakantie op een eiland met de meeste zonuren in het Caribisch gebied? Dan is ‘One happy island’ Aruba jouw ultieme droombestemming. Dus maak je borst maar nat voor parelwitte stranden, een azuurblauwe zee en temperaturen rond de 28 graden, die samen met een Caraïbische bries zorgen voor het ideale klimaat. We verblijven een week op het mooie Aruba en nemen jou maar al te graag mee op onze vakantie.

1. Oranjestad, een kleurrijk plaatje

We beginnen in de hoofdstad van Aruba: Oranjestad. We lopen door straten met pastelgetinte huizen, koloniale panden en luxueuze winkels, afgewisseld met hotels en casino’s. Groot is het hier niet, maar dat maakt het niet minder charmant.

2. Het icoon van Aruba: de flamingo

Na de straten van Oranjestad te hebben ontdekt stappen we op de boot van het Renaissance Wind Creek Aruba Resort om kort daarna op een paradijselijk eiland met roze flamingo’s uit te stappen. Ook wel bekend als Flamingo Beach. Het eiland is in principe alleen toegankelijk voor hotelgasten. Niet-gasten kunnen op minder drukke dagen tegen betaling naar het eiland.

Tip: Let wel op dat je voorrang verleent aan de flamingo’s, want zij zijn wel de big bosses hier op het strand.

3. De magische onderwaterwereld ontdekken

Een van de mooiste momenten op Arub is snorkelen op Baby Beach en bij Tres Trapi. Twee oogverblindende snorkelplekken. Met onze zwemvliezen in de ene hand en onze snorkel in de andere gaan we het helderblauwe water in en komen we het volgende prachtige wezen tegen…


Ontdek meer van de onderwater wereld in dit blog


4. Arikok Nationaal Park, een andere planeet

Na uren in het water te hebben doorgebracht is het tijd om landinwaarts te gaan. Op weg naar Arikok National Park. Wij betreden een ongerept landschap met bijzondere landformaties van lava, kwartsdioriet en kalksteen. Het doet ons denken aan een buitenaardse plek. Even een wauw-moment hier…

Gouden tip: Ga in de vroege ochtend of in de namiddag, want het kan hier enorm warm worden. Verder is de warme gloed tijdens de zonsondergang echt prachtig en ideaal voor de betere sfeerfoto’s.

Foodtip: Als je fan bent van verse vis, moet je zeker een bezoek brengen aan restaurant Zeerovers Aruba. Een unieke en pure beleving.

Tip voor dierenvrienden: Op weg naar Baby Beach kom je hoogstwaarschijnlijk een kudde vriendelijke wilde ezels tegen. Deze ezels zijn mensen gewend en steken maar wat graag hun kop door het autoraam en wie appels en wortelen meeneemt maakt vrienden voor het leven. Let wel, het blijven wilde dieren.

5. Natuurlijke zwembaden, een magisch gegeven

In het Arikok National Park wandel je urenlang. Je betaalt 11 dollar toegang om het park te betreden. Met dit geld wordt het park onderhouden en opgeknapt. Van hieruit ga je ook naar het natuurlijke zwembad Conchi. In dit natuurlijke zwembad lig je in heerlijk warm water omgeven door rotsen waar de golven tegenaan slaan. Heerlijk dippen noemen we dat.

Genieten van de natuur, het heerlijke eten en elkaar. Wij zijn een ervaring rijker op Aruba. Beleef Aruba niet alleen in beeld, in dit blog lees je hoe je het eiland mee naar huis neemt. Bekijk ook de prachtige beelden van Cuba en Mexico.

Lees meer over: Aruba   Caribisch gebied   Hotspots   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen